Sve što trebate znati

8
Sve što trebate znati

Google AdSense je daleko jedan od najboljih oglasnih programa na planeti. Unatoč brojnim alternativama, niti jedna dosad nije dosljedno nadmašila AdSense u smislu inovativnosti, jednostavnosti korištenja i ukupnog iskustva.

Dana 21. veljače 2018.g AdSense tim pokrenuo je Google automatske oglase za sve. Ovo je jedna od najvećih inovacija AdSense tima u posljednje vrijeme. Zapravo se očekuje da će automatski oglasi promijeniti način na koji koristite AdSense sve ovo vrijeme.

Jedna od najvećih briga većine AdSense izdavača je položaj oglasa, optimizacija oglasa i održavanje ugodnog korisničkog iskustva.

Google automatski oglasi koriste umjetnu inteligenciju za automatsko upravljanje položajima oglasa i optimizaciju oglasa za izdavače. Međutim, kao izdavač možete upravljati:

 • Globalne postavke: Koje oglase treba prikazati
 • Postavka temeljena na domeni: Konfigurirajte koji se oglasi trebaju prikazivati ​​na određenoj domeni ili poddomeni
 • Postavke imenika: Konfigurirajte vrstu oglasa koja će se prikazivati ​​u određenom imeniku. Na primjer, na stranicama s paginacijom ili arhivskim stranicama možda ne želite prikazivati ​​oglase podudarnog sadržaja, a možete ih konfigurirati na ploči s postavkama AdSensea. Ova se značajka naziva Napredne postavke URL-a. Više o tome možete pročitati ovdje.

Do sada smo dobili mješovite recenzije korisnika o automatskim oglasima. Međutim, optimističan sam u pogledu budućnosti AdSense automatskih oglasa jer će to otkloniti bol optimizacije oglasa i bloger se može usredotočiti na izgradnju sadržaja dok se AdSense brine za sve ostalo. Google AdSense je uvijek bio plug and play oglasni program, ali sada je potpuno automatski. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Važne stvari koje trebate znati o AdSense automatskim oglasima

Automatski oglasi neće predstavljati problem za svakoga tko je koristio Google AdSense. Međutim, prije nego što počnete postavljati automatske oglase, evo nekoliko stvari koje biste trebali znati. Ovo će također odgovoriti na vaša pitanja prije nego što ga počnete integrirati.

 • Ako već imate AdSense oglase postavljene na svom blogu, možete odlučiti da ih ne uklonite. AdSense automatski oglasi automatski će otkriti te oglase i u skladu s tim postaviti više oglasa.
 • Već koristite sidrene ili vinjetne oglase? Automatski oglasi uključuju sidrene oglase i oglase u vinjeti te mnoge druge dodatne formate kao što su tekstualni i prikazni, oglasi u feedu i podudarni sadržaji. Imajte na umu da će svi korisnici koji koriste oglase na razini stranice automatski biti premješteni na automatske oglase bez potrebe za dodavanjem koda na svoju stranicu. Međutim, dobra je ideja prijaviti se na svoj AdSense račun i prvi put postaviti globalne postavke za automatske oglase.

Kako omogućiti Google AdSense automatske oglase (potpuni vodič)

Ako želite naučiti gledajući videozapis, na kraju ovog vodiča nalazi se detaljan video vodič za Google AdSense automatske oglase. Evo kratkog opisa koraka:

 • Prijavite se na svoj Google AdSense račun
 • Idite na Moji oglasi > Automatski oglasi
 • Kliknite na „Postavi automatske oglase“
 • Konfigurirajte svoje globalne postavke
 • „Omogućavanje“ automatski dobiva nove formate na dnu.
 • Kliknite na Spremi.
 • Sada postavite oglasne kodove na svaku stranicu svog bloga/web-stranice. Za isto koristim Google upravitelj oznaka. Možete koristiti bilo koju tehniku ​​koja vam odgovara. Ako već koristite oglase na razini stranice, ne morate ništa poduzimati.
 • Uvijek možete provjeriti izvedbu Google automatskih oglasa tako da odete na Moji oglasi > Automatski oglasi i kliknete Statistika.

Općenito, bit će uzbudljivo vidjeti kako će Google Auto oglasi funkcionirati u budućnosti. Za sada dobivamo mješovite kritike. Jedan korisnik s foruma ShoutMeLoud požalio se na sedam oglasa na jednom od svojih članaka!

No, kao što sam ranije rekao, s vremenom će se to svi prilagoditi, a budući da koristi strojno učenje (umjetnu inteligenciju), s vremenom će biti samo bolje.

Za sada, ovdje je video tutorial za postavljanje Google AdSense automatskih oglasa

Javite nam svoje iskustvo s AdSense automatskim oglasima. Jeste li ga već implementirali? Ako ne, kada ga planirate implementirati? Slobodno postavljajte pitanja i podijelite svoje iskustvo. Također možete komunicirati s drugim korisnicima na forumu ShoutMeLoud.

Također pogledajte: Službena AdSense stranica pomoći o automatskim oglasima

Ako vam je ovaj vodič koristan, podijelite ga s drugima na Facebooku i Twitteru.

Evo nekoliko drugih ručno odabranih članaka koje možete pročitati sljedeće:

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar