Što učiniti sa starim betonskim vrećama (ideje za prazne vrećice)

3
Što učiniti sa starim betonskim vrećama (ideje za prazne vrećice)

Građevinske tvrtke, majstori i mnogi DIY-entuzijasti imaju jedno zajedničko pitanje: „Što mogu učiniti sa starim betonskim vrećama?“ Kako neki proizvođači prelaze s papirnatih vrećica na plastične kojima je općenito potrebno 20 do 30 godina da se razgrade, ne želite da završe na odlagalištima otpada.

Upotreba prazne betonske vreće:

  • Koristite ih za pohranjivanje krhotina
  • Uređenje okoliša i sprječavanje korova
  • Spriječiti kontaminaciju okoliša i radilišta
  • Prevencija korova na terasama i nogostupima
  • Koristite ih za umjetnost od gipsa
  • Pretvorite ih u umjetnost
  • Dodati drenažu za lonce
  • Paljenje i paljenje vatre
  • Zaštita garaže ili poda
  • Reciklirajte ih

U ovom članku prvo ćemo kratko pogledati materijal vrećica i zašto se novije vrećice sporo propadaju. Zatim ćemo razgovarati o mogućim načinima na koje možete ponovno upotrijebiti ili reciklirati prazne vrećice.

betonske vreće

Koristite ih za pohranjivanje krhotina

Kada radite na građevinskom projektu, vjerojatno ćete stvoriti mnogo krhotina. Možete koristiti stare betonske vrećice koje će vam pomoći u rješavanju ove situacije. Ovi će biti vrlo jaki. Dakle, možete ih napuniti krhotinama iz vašeg doma, građevinskog ili radnog mjesta.

Uređenje okoliša i prevencija korova

Ako posjedujete vlastiti dom i trebate nešto urediti onda ste dobro svjesni i živcira vas korov koji dolazi kroz sve površine za uređenje oko kuće.

Ove prazne vrećice možete koristiti polaganjem na tlo, posebno u područjima kao što su pored kuće gdje biste mogli postaviti kameni vrt, cvjetnjak ili saditi grmlje. Ovaj će vam korak uštedjeti puno vremena (tjedno plijevljenje) i novca (ne morate kupovati sredstvo protiv korova).

Druga ideja je napuniti vrećice pijeskom i koristiti ih za zaštitu kuće ili tvrtke od poplava, posebno tijekom proljeća.

Spriječiti onečišćenje okoliša

okoliš

Kada radite na građevinskom projektu, važno je smanjiti utjecaj na okoliš. Ovo je posebno važno kada radite s laganim materijalima kao što je pijesak. Ako ne budete oprezni, oni se mogu raznijeti po cijelom mjestu, uključujući vrijedne građevinske materijale. Stare betonske vreće mogu biti jeftin način rješavanja ovog problema.

Prvo ćete htjeti položiti vrećice na tlo. To vam daje mjesto za postavljanje agregata. Također vam olakšava čišćenje stranice kada završite.

Također možete koristiti traku za spajanje niza betonskih vrećica. To će stvoriti jaku oblogu. Bit će otporan na vjetar i pomoći će zaštiti hrpu od vode. Može čak i zadržati sunce od agregata.

Prevencija korova za terase, pločnike

Ako želite postaviti novi nogostup ili pločnik, prvo možete postaviti prazne betonske vreće na tlo. To će pomoći u stvaranju ravnijeg područja. Vrećice će smanjiti količinu vode koja prodire u tlo. Time ćete moći spriječiti travu i korov koji prolaze kroz pločnik i pukotine na terasi. To će smanjiti količinu održavanja koje trebate učiniti.

Koristite ih za žbuku

Ako želite biti kreativniji, možete ih koristiti kao okvir za žbukanje. Ovo je najbolje ako imate torbu u tkanom stilu. Vrećica će vašoj žbuci dati veću strukturnu cjelovitost. Tekstura će vam olakšati nanošenje žbuke.

Pretvorite ih u umjetnost

Ako imate prazne vrećice, možete ih koristiti kao platno. Ovo je izvrsna aktivnost za djecu. Potaknite ih da slikaju na vrećicama. Ako imate papirnatu vrećicu, možda biste je trebali ostaviti da se natopi brašnom i vodom. Tako ćete dobiti ljepljivu smjesu koju možete koristiti napraviti paper mâché.

Dodajte drenažu za lončanice

Unutrašnjost lončanica možete obložiti betonskom vrećicom. To će pomoći u izolaciji biljaka, održavajući ih toplim tijekom hladnijih mjeseci. Za neke sadnice možete staviti betonsku vrećicu oko njih tijekom zime. To stvara štit od vjetra, kako bi se zagrijali.

Papirna vrećica pomoći će uhvatiti prljavštinu u loncu. Ali pazite da ostavite otvor na dnu. To će zadržati prljavštinu, ali dopustiti da voda klizi i iscuri.

Paljenje i paljenje vatre

Tijekom zimskih mjeseci vatra je izvrstan način da se ugrijete. Betonske papirnate vrećice mogu biti izvrsna paljenje vatre. Deblji su od papira za printer i novina pa će moći dulje gorjeti.

Jedan od najboljih načina da se uvjerite da izvlačite maksimum iz papira je da ga zgužvate. Poželjet ćete biti sigurni da ostavljate dovoljno prostora za kisik da uđe između slojeva.

Zatim možete sloj manjeg drveta na vrh papira. Koristite piramidalni oblik kako biste bili sigurni da dobiva dovoljno kisika. Kada ste spremni, vrijeme je da zapalite papirnatu betonsku vreću i uživate u toplini vatre.

Zaštita garaže ili poda

Ako imate lijep pod u garaži ili čak imate neko drugo područje koje trebate zaštititi tijekom neurednog mehaničkog posla, vrećice se mogu odrezati sa strane i zatim položiti ravno na pod ispod vašeg vozila, na primjer kada mijenjate ulje.

Ne postoji ništa gore od potrebe za čišćenjem prolivenog ulja ili drugih zagađivača dok mijenjate ulje u automobilu ili obavljate neki drugi neuredni zadatak.

Reciklirajte vrećice

reciklirati

Međutim, jedan od najboljih načina da se riješite starih vrećica je da ih reciklirate. Vrsta torbe koju imate ovisit će o načinu na koji se trebaju reciklirati. Ako imate papir, vrećice će se s vremenom biorazgraditi. Zbog toga biste ih trebali moći odvojiti i odložiti u kantu za reciklažu.

Također možete kontaktirati lokalne dobrotvorne organizacije. Mnogi od njih skupit će papir u sklopu prikupljanja sredstava. Ako im donirate, moći će prodati papir za profit. Ovo može biti dobar način za podršku organizacijama lokalne zajednice.

Ako imate propilensku vrećicu, trebate je poslati lokalnoj tvrtki za recikliranje. Moći će to pretvoriti u nešto novo. Možda vam čak i plate za recikliranje. Postoji nekoliko resursa koje možete koristiti za pronalaženje lokalnih kupaca za propilenske vrećice. Jedan od najboljih je Tržište plastike. Na ovoj stranici lakše je pretraživati ​​prema materijalu. Postoji mnogo dobrih upotreba koje mogu proizaći iz ovih proizvoda, kao što su elektronički predmeti, šalice i oprema za vrt.

Od čega se izrađuju betonske vreće?

Iako se beton već dugi niz godina prodaje u papirnatim vrećicama, trend je prelazak na plastične vrećice koje se mogu reciklirati kako bi se osigurala dobra otpornost na trganje i spriječila vlaga. Primarno se sastoje od tri komponente: djevičanskog materijala, masterbatcha i UV premaza.

Djevičanski materijal su tkane polipropilenske niti. Polipropilen je tvar koja je otporna na vlažne uvjete i osigurava dugi vijek trajanja za beton. Također osigurava da torbe mogu izdržati grubo rukovanje prilikom transporta i nakupljanja. Trenutno je ova vrsta vreća učinkovit način skladištenja i transporta betona.

Nažalost, polipropilenu je potrebno više od dva desetljeća da se razgradi kada se odloži na odlagalište. Prema British Plastics Federation (BPF), proizvođači sada dodaju masterbatch polipropilenu kako bi ga učinili razgradivijim, ali je još uvijek potrebno dugo razdoblje da se razgradi (izvor).

Slijedi popis korisnih stvari koje možete učiniti sa starim betonskim vrećama. Postoji mnogo korisnih stvari koje možete učiniti sa starim betonskim vrećama. Postoje i neke inovativne ideje za korištenje betonskih vreća. Pogledajmo pobliže što možete učiniti s njima.

Završne misli

Ako radite na građevinskom projektu, završit ćete s puno praznih betonskih vreća. Ali ovo može biti dobra stvar. Mnogo je korisnih stvari koje možete učiniti s ovim vrećicama. Mogu biti bilo što, od zabavnih umjetničkih projekata do izolacije za biljke tijekom zime. Ako se ne možete sjetiti nijedne upotrebe, pobrinite se da ih pravilno reciklirate. Mnoge dobrotvorne organizacije rado će primiti papirnate donacije. Nadamo se da sada imate puno ideja o tome kako možete koristiti stare betonske vrećice.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar