Ovdje su postavke i značajke koje bi svaki korisnik pametnog telefona trebao imati „uključeno“.

3
Ovdje su postavke i značajke koje bi svaki korisnik pametnog telefona trebao imati „uključeno“.

Tko ne koristi pametni telefon? Pa ne ja. Svi imamo jedan od tih otmjenih naprava i s vremena na vrijeme shvatimo da nam naši telefoni zadaju jedan ili drugi problem.

Kako god se to činilo, također je vrlo moguće koristiti svoj pametni telefon dulje vrijeme bez velikih problema.

Pa, postoje neke stvari koje će se vjerojatno dogoditi kada budete posjedovali pametni telefon. To uključuje krađu, oštećenje hardvera, trošenje itd. Bez obzira koliko ste oprezni, ne možete spriječiti da se neke od ovih stvari dogode.

Tužno, ali istinito.

Pa što ako vas pogodi bilo koji od gore navedenih problema? Što ćeš učiniti? Što ako izgubite telefon na zabavi ili imate problem sa softverom i trebate resetirati telefon? Biste li izgubili sve?

Pa, tijekom godina sam gubio i mijenjao telefone, ali nikad nisam izgubio svoje podatke – kontakte, fotografije, čak ni tekstualne poruke. To je uglavnom zbog nekih postavki i značajki koje uvijek držim aktivnom na svojim uređajima.

msport-nezadovoljstvo

GPS lokacija

Iako vam neki članci savjetuju da svoju lokaciju držite onemogućenom kako biste produžili vijek trajanja baterije, to nije uvijek u vašem interesu. Bez obzira koliko ste oprezni, izgubiti pametni telefon je lakše nego što pretpostavljate.

Održavanje onemogućavanja vaše GPS lokacije eliminira sve šanse da oporavite svoj telefon. Bilo da imate iOS uređaj koji koristi iCloud Pronađi moj iPhone ili posjedujete Android uređaj koji se oslanja na Googleov Pronađite moj uređaj, morate uvijek držati lokaciju omogućenu na svom uređaju.

Ako ste zabrinuti da aplikacije uvijek prate vašu lokaciju, možete selektivno prilagoditi dopuštenja aplikacija kako biste kontrolirali pristup lokaciji.

Sinkronizacija kontakata

Tužno je kad vidite ljude koji se žale da su izgubili “sve kontakte”. Meni to zvuči kao da govore da su izgubili pristup svojoj e-pošti ili osim ako su izgubili svoje kontakte pomoću značajke koja nije mogla sinkronizirati kontakte.

Ako ste na internetu, vjerojatno imate Google račun. Na Androidu i iOS-u Google vam omogućuje dodavanje računa na telefon i možete sinkronizirati sve svoje kontakte u postavkama.

Čak i ako izgubite telefon ili ga ukradu, samo trebate unijeti isti Google račun i lozinku na novom telefonu i automatski će se pojaviti vaši stari kontakti.

Također na Mfidie.com: Kako spriječiti hakere da pristupe vašem WhatsAppu

Za korisnike iPhonea postoji i dodatna opcija za sinkronizaciju kontakata s vašim iCloud računom.

Morate osigurati da je sinkronizacija kontakata omogućena. Nemojte ga onemogućiti iz bilo kojeg razloga. Za opsežan vodič o tome, pročitajte ovaj prethodni članak.

Google fotografije

Za razliku od druge dvije ranije spomenute značajke, ovo je zapravo aplikacija.

Google fotografije su sjajne i uživam u svakodnevnom korištenju. Uzima cijelu vašu biblioteku fotografija — svaku fotografiju koju ste ikada snimili svojim telefonom, kao i snimke zaslona i fotografije snimljene na Instagramu i bilo što drugo — i prenosi je na internet.

Fotografije ostaju privatne, skrivene iza podataka vašeg Google računa, ali sada im možete pristupiti bilo gdje. Na laptopu? Da. Na novom telefonu? Da. Na vašem tabletu? Da, i tamo.

Zaista ne mogu smisliti razlog zašto netko ne bi koristio Google fotografije. Nudi besplatnu neograničenu pohranu za vaše fotografije. Da, neograničeno. I da, besplatno.

Također na Mfidie.com: Vodič za početnike: Kako instalirati aplikacije na Apple Watch

A kada izgubite telefon, uvijek možete vratiti sve svoje fotografije.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar