March Lawn Care – LawnEQ Blog

2

Καθώς το γράφω, πλησιάζουμε στα μέσα Μαρτίου 2020. Και για έμπειρους κηπουρούς, ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Ήρθε πάλι η ώρα να εστιάσουμε στο γκαζόν.

Ακολουθεί μια λίστα «να κάνουμε» για τη φροντίδα του γκαζόν μέχρι τον υπόλοιπο Μάρτιο.

• Ελαχιστοποιήστε τη χύτευση σκουληκιών στο γρασίδι σας πριν το κούρεμα.

• Εάν υπάρχουν βρύα στο γρασίδι, επεξεργαστείτε το με ένα προϊόν με βάση το θειικό σίδηρο.

• Αερίστε

• Ελαφρύ κούρεμα

• Εργασίες χλοοτάπητα

Ελαχιστοποίηση των χυτών σκουληκιών

Αν και είναι καλό για το έδαφος, τα σκουλήκια βγαίνουν στην επιφάνεια το χειμώνα και αφήνουν λασπώδεις εκμαγείες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά το κούρεμα την άνοιξη. Απλώστε λίγο θειικό σίδηρο στο γρασίδι για να μειώσετε τα χυτά.

Άλλα παράσιτα και ασθένειες που πρέπει να αρχίσετε να καταπολεμάτε περιλαμβάνουν τη «μούχλα του χιονιού». Η μούχλα εμφανίζεται στο γρασίδι ως αποτέλεσμα του λιώσιμου χιονιού ή όταν ο καιρός είναι υγρός και ήπιος για μια αξιοπρεπή χρονική περίοδο.

Ονομάζεται επίσης Fusarium. Η μούχλα του χιονιού μπορεί επίσης να σημαίνει κακή υγεία του χλοοτάπητα, υψηλά επίπεδα αχύρου, κακή κυκλοφορία αέρα, συμπύκνωση ή επίμονες υγρές συνθήκες. Πιθανότατα δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό τώρα, αλλά μπορείτε να προετοιμαστείτε για το επόμενο έτος αναζητώντας πιθανές αιτίες. Διάβασε αυτό άρθρο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Το ωίδιο μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου σε σκιερές περιοχές του γκαζόν σας. Το ωίδιο εμφανίζεται σαν λευκό πλύσιμο στα φύλλα του γρασιδιού. Επιθεωρήστε το γκαζόν σας για αυτήν την ουσία. Ανακουφίστε το θέμα με ιδέες που θα βρείτε εδώ.

Θεραπεία του Moss

Υπάρχει πιθανότητα ο καιρός να είναι κρύος μέχρι τον Μάρτιο σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αν αυτό συμβαίνει στην περιοχή σας, τότε σταματήστε με ένα πρόγραμμα αφαίρεσης βρύων. Η προσπάθεια θα είναι άχρηστη μέχρι να ζεσταθεί. Εάν η γωνιά σας στη χώρα είναι ζεστή για λίγο, τότε σκεφτείτε να απλώσετε θειικό σίδηρο για να σκοτώσετε τα βρύα. Μόλις γίνει αυτό, αφαιρέστε τα νεκρά βρύα. Επεξεργαστείτε τα βρύα με το θειικό σίδηρο περίπου στα μέσα Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα νεκρά βρύα μία έως δύο εβδομάδες αργότερα. Είναι εντάξει να κάνετε τσουγκράνα βρύα στις αρχές Μαΐου, αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή υγρασία του εδάφους ώστε το γρασίδι να μπορεί να ανακάμψει.

Μετά την αφαίρεση των βρύων, ξεπεράστε τα γυμνά σημεία στο γρασίδι σας με τον κατάλληλο σπόρο χόρτου και βοηθήστε την ανάπτυξη με λίπασμα.

Πληρώ αέρος

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι κήπου ή ένα κοίλο πιρούνι για να αερίσετε περιοχές με έντονη κυκλοφορία και άλλες σταθερές περιοχές του γκαζόν σας. Κάντε αυτό όταν είστε σίγουροι ότι η περιοχή σας έχει βιώσει τον τελευταίο παγετό.

Αερίστε ολόκληρο το γρασίδι χρησιμοποιώντας συμπαγείς καρφιά από τα μέσα Μαρτίου και μετά. Για αυτό το έργο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν παπούτσια αερισμού ή κυλιόμενος αεριστής.

Τώρα είναι η ώρα να εστιάσετε στο γρασίδι σας.
(Δημόσιος τομέας)

Ελαφρύ κούρεμα

Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να κάνετε ελαφρύ κούρεμα. Το ελαφρύ κούρεμα είναι απλά τακτοποίηση. Ρυθμίστε το χλοοκοπτικό να κόβει ψηλά, έτσι ώστε να κόβεται μόνο το πάνω μέρος των λεπίδων του γρασιδιού.

Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο για να ακονίσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού για να εξασφαλίσετε τη σωστή κοπή. Εάν δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας να εκτελέσει αυτήν τη δραστηριότητα, τότε πάρτε το χλοοκοπτικό σε ένα κοντινό χλοοκοπτικό και ζητήστε του να το κάνουν.

Εργασία χλοοτάπητα

Οι εργασίες χλοοτάπητα αναφέρονται σε βαριές εργασίες χλοοτάπητα, συμπεριλαμβανομένου του αερισμού, του σκασίματος, της επισκευής και της ανακαίνισης. Έχουμε ήδη καλύψει τον αερισμό, οπότε ας συζητήσουμε τα άλλα στοιχεία της εργασίας με χλοοτάπητα.

Είναι ίσως καλύτερο να περιμένεις να σκαρώσει λίγο ώστε να εξατμιστεί λίγο η υγρασία στο έδαφος. Εάν η επιφάνεια του χλοοτάπητα είναι πολύ υγρή, τότε το γρασίδι και το ράφι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κηλίδες και σφράγιση του εδάφους, εμποδίζοντας τον αέρα να φτάσει στις ρίζες του γρασιδιού όταν ξεκινά η καλλιεργητική περίοδος.

Φροντίστε να κάνετε επισκευές και ανακαινίσεις στο γκαζόν σας ενώ δεν είναι πολύ υγρό ή μαλακό. Εάν το έδαφος είναι σταθερό, τότε η εκ νέου κοπή των άκρων και η επισκευή θα πρέπει να είναι εντάξει.

(Πηγή: lawnsmith.co.uk)

Schreibe einen Kommentar