Kako koristiti manje mobilnih podataka prilikom pregledavanja na telefonu

6
Kako koristiti manje mobilnih podataka prilikom pregledavanja na telefonu

Kada ste zadnji put povezivali mobilne podatke? Koliko je to trajalo? Pa, za mnoge ljude, podaci jednostavno rade prebrzo, a mi na kraju krivimo naše davatelje internetskih usluga. Kao što sam rekao u jednom postu prije, ne vjerujem da davatelji internetskih usluga kradu naše podatke.

Korištenje podataka ovisi o navikama i nekoliko trikova. nekad sam bio vrlo frustriran s obzirom na to kako su se odvijali moji mobilni podaci dok nisam pregledao svoje navike.

Ključ za uštedu vaše upotrebe podataka jest saznanje da su aplikacije postale više gladne podataka i da stalno traže nove verzije za ažuriranje.

Ranije je surfanje webom bilo uglavnom u tekstu. Sada su usluge video streaminga stekle široku popularnost, a platforme društvenih medija poput Facebooka i Instagrama također su integrirale video usluge kao mainstream privlačnost.

Postaje sve teže smanjiti potrošnju podataka na Androidu i iOS-u.

Međutim, usvajanjem nekoliko strategija (uglavnom dostupnih u samim aplikacijama) i promjenom nekoliko navika, možete uštedjeti više podataka nego što mislite. Pogledat ćemo kako općenito koristiti manje podataka prilikom pregledavanja weba i također se usredotočiti na značajke za uštedu podataka WhatsAppa.

msport-nezadovoljstvo

Evo kako koristiti manje mobilnih podataka na telefonu:

Također na Mfidie.com: Nestala ili izgubljena kartica Gane? Potpuni koraci o tome kako zamijeniti/ponovno primijeniti

Koristite kompresiju podataka u Google Chromeu

Poznajete preglednik Google Chrome, zar ne? To je jedan od preglednika koje preporučujem za mobilne korisnike.

Google Chrome jedan je od najpopularnijih Android preglednika. Ima ugrađena značajka koja može značajno smanjiti podatke potrošnja na Androidu.

Kada je kompresija podataka uključena, sav vaš promet prolazi kroz proxy koji pokreće Google. To znači da su vaši podaci komprimirani i optimizirani (smanjena veličina) prije slanja na vaš telefon. To rezultira manjom potrošnjom podataka i također ubrzava učitavanje stranica bez značajnih promjena u web sadržaju.

Za korištenje kompresije podataka

  • Otvorite Chrome
  • Dodirnite izbornik s 3 točke u gornjem desnom kutu
  • Dodirnite Postavke i pomaknite se prema dolje do Ušteda podataka.
  • Tamo možete dodirnuti gornji desni kut da biste uključili Uštedu podataka.

Gledajte i konfigurirajte WhatsApp

Da, WhatsApp. Vrlo je popularan ovdje u Gani i dolazi s nekoliko postavki za smanjenje potrošnje podataka. Također možete promijeniti nekoliko navika na WhatsAppu i koristit ćete mnogo manje podataka. Pogledajmo koje postavke i navike promijeniti.

Također na Mfidie.com: Kako uočiti lažni sat u Gani; Gdje kupiti originalne satove

Neka WhatsApp sprema podatke tijekom poziva

Jeste li znali da WhatsApp ima opciju spremanja podataka tijekom razgovora i poziva? Omogućuje vam da smanjite količinu podataka koju koristi tijekom glasovnih poziva.

Da biste aktivirali opciju spremanja podataka, unesite Postavke, onda Korištenje podataka. U opcijama provjerite Mala potrošnja podataka.

Ako doživite pozive niske kvalitete nakon aktiviranja postavke (manje vjerojatno), možete je ponovno uključiti.

Isključite automatsko preuzimanje medija

Možete postaviti WhatsApp da automatski preuzima multimedijske datoteke samo kada je na Wi-Fi mreži. To vam pomaže u spremanju podataka i sprječava preuzimanje nepotrebnih medijskih datoteka, osobito ako ste u velikom broju grupa.

U Postavke > Upotreba podataka izborniku, postoji odjeljak za automatsko preuzimanje medija. Odabirom ‚Kada koristite mobilne podatke‘ daje vam izbornik za provjeru želite li preuzeti slike, audio, video i dokumente ili ništa od toga (tako da sve opcije nisu označene).

Smanjite status WhatsAppa

Ovo nije postavka, već navika. Morate smanjiti broj WhatsApp statusa koje gledate u jednom danu.

Također na Mfidie.com: 3 načina za prijavu slučajeva prijevare MTN Mobile Money u Gani

Kada prvi put dobijete značajku statusa u ažuriranju WhatsAppa
Kada prvi put dobijete značajku statusa u ažuriranju WhatsAppa

Mnogi ljudi ne shvaćaju da je gledanje videozapisa u statusu gotovo identično streamingu videa na YouTubeu – U oba slučaja gledate videosadržaj s interneta. Kao što je navedeno u prethodnom dijelu ovog članka, gledanje videozapisa na mreži zauzima puno podataka, pa bi vam ograničavanje gledanja statusa WhatsAppa drastično uštedjelo mnogo podataka.

Dakle, evo ih. Imate li još kakvih trikova ili savjeta za poboljšanje podataka? Javite nam u odjeljku za komentare. Ne zaboravite pročitati i naše savjete za uštedu podataka za Snapchat i Instagram.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar