9 najboljih softvera za uređivanje videa za YouTube (besplatno i plaćeno)

10
9 najboljih softvera za uređivanje videa za YouTube (besplatno i plaćeno)

Zahvaljujući modernom softveru za uređivanje videa, sada svatko može stvarati i uređivati ​​videozapise iz udobnosti svog doma. Posao nikad nije bio lakši, međutim, izbor nikad teži.

Da! Odabir pravog softvera za uređivanje videa za YouTube ovih dana nije jednostavan. Postoji niz izbora od kojih svaki tvrdi da je najbolji. Ali ne brinite, mi smo tu da vam pomognemo.

U procesu odabira softvera za uređivanje videa za YouTube svakako biste trebali uzeti u obzir sljedeće točke:

 • Alati za uređivanje: Softver bi trebao nuditi potpune i napredne značajke za uređivanje videa.
 • Prilagođen korisniku (krivulja učenja): Softver bi trebao biti jednostavan za učenje i rad s njim.
 • Dokumentacija: Softver bi trebao imati tutorijale dostupne na internetu.
 • Cijena: Što jeftinije to bolje.

slažete se? Znam da znaš.

Idemo sada proći kroz neke od najpopularnijih softvera za uređivanje videa i vidjeti koji pokriva vaše potrebe.

Napomena: Ako trebate brzu riječ, skočite na Sažetak, međutim, preporuča se pročitati cijeli članak.

1. Camtasia – besplatna proba

Zasluge za sliku: TechSmith.com

Camtasia je video uređivač i snimač zaslona koji može raditi na Windows i macOS-u. Softver je jednako koristan za početnike i profesionalce. Ima čisto i user-friendly sučelje koje će korisnicima pomoći da uživaju u svom vremenu s njim.

Vrijedi spomenuti, Camtasia je jedan od najmoćnijih snimača ekrana. Snima video zapise visoke kvalitete i nema vremenskih ograničenja za snimanje.

Tu je i kompletna Upute za Camtasia dostupno na TechSmith.com što će vam pomoći da brzo naučite njegove osnove i dalje. Također provjerite Camtasia alternative.

Ukratko, možete koristiti Camtasiju za prvo stvaranje videozapisa tako što ćete snimiti svoj zaslon, zatim spojiti druge videoisječke, slike i glazbu u njega i na kraju ga izvesti.

Cijene Camtazije

Softver nudi neki popust za kupnju više od 4 licence, ali općenito će cijena biti ovakva:

 • Licenca za jednog korisnika: 249 USD (jednokratna naknada)
 • Održavanje (izborno): 49,75 USD (godišnja naknada)

Održavanje uključuje namjenski telefonski red, ekskluzivnu obuku i sljedeću verziju softvera.

Softver također ima „30-dnevno jamstvo povrata novca“ što znači da vas zadovoljava ili vraća.

2. Wondershare Filmora – Pokušajte besplatno

Zasluge za sliku: filmora.wondershare.com

Wondershare Filmora je besplatni softver za uređivanje videa prvenstveno namijenjen početnicima. Dolazi s više od 140 filtara i pretjeranih efekata koji mogu učiniti pravu magiju vašim videozapisima.

Softver radi i na Windows i na Macu. Nudi glavne funkcije softvera za uređivanje videa kao što su obrezivanje, prijelazi, preklapanja i još mnogo toga. Međutim, nedostaju mu neke napredne značajke kao što su praćenje pokreta i Multicam.

Kada prvi put postavite Filmora, imat ćete 4 načina na koje možete birati: Akcijska kamera, Puna značajka, Instant Cutter, i Jednostavan način rada. Možete odabrati način rada koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Značajke Filmora Pomicanje i zumiranje, audio mikser, i Video stabilizacija koji su iznimno korisni za svakog YouTube video stvaratelja. Njegova značajka Green Screen također će dobro doći YouTuberima.

Da ne zaboravimo, besplatna verzija nudi dobar raspon značajki, ali izvozi videozapise s vodenim žigom Filmora na sebi, a da biste uklonili vodeni žig morate nadograditi na pro verziju.

Wondershare Filmora Cijene

Cijene verzije za Windows

 • Doživotni plan 69,99 USD (jednokratna naknada)
 • Godišnji plan 39,99 USD godišnje (automatski obnovite, otkažite bilo kada)
 • Godišnji paket paketa 99,87 USD godišnje (automatski obnovite, otkažite bilo kada)

Svi paketi nude: podršku, sve značajke i besplatna ažuriranja. Međutim, Godišnji paket paketa nudi još dvije značajke: Neograničena preuzimanja iz Standardne biblioteke Filmstock i Novi efekti svaki mjesec.

Cijene Mac verzije

 • Doživotni plan 69,99 USD (jednokratna naknada)
 • Godišnji plan 44,99 USD godišnje (automatski obnovite, otkažite bilo kada)
 • Godišnji paket paketa 104,87 USD godišnje (automatski obnovite, otkažite bilo kada)

Opet Godišnji paket paketa za Mac nudi još dvije značajke koje nudi Windows Bundle.

3. WiseCut (uređivač videozapisa YouTube s umjetnom inteligencijom na temelju oblaka)

Možete li zamisliti stvaranje videa za YouTube bez ikakvih vještina uređivanja?

Pa, ovo je ono što možete učiniti s Wisecutom. To je AI video uređivač za YouTube koji se temelji na oblaku, koji automatski uklanja jaz u zvuku, dodaje pozadinsku glazbu, dodaje video animaciju i također dodaje titlove. Što još možete tražiti od automatskog uređivača videa?

4. Apple iMovie

iMovie je Appleov softver za uređivanje videa koji radi na macOS, iOS i iPadOS uređajima. Softver je besplatan, jednostavan i jednostavan za korištenje, ali u isto vrijeme visoke kvalitete, pomoću njega možete proizvoditi filmove u 4K razlučivosti.

Sadrži standardne alate softvera za uređivanje videa, ali nije baš dobar s naprednim opcijama. Međutim, budući da je besplatan, svaki korisnik Maca trebao bi ga isprobati.

Jedna dobra stvar u vezi s iMovieom je da možete početi uređivati ​​videozapis na svom iPhoneu, a zatim ga nastaviti na iPadu ili bilo kojem drugom OS sustavu.

Cijene iMovie

iMovie je besplatan za Apple uređaje.

5. Final Cut Pro X

Final Cut Pro X je Appleov softver za uređivanje videa na profesionalnoj razini koji radi samo na Macu. Softver je poznat po svojim naprednim i sofisticiranim značajkama koje mogu zadovoljiti bilo koji video editor.

Osim alata vođenih umjetnom inteligencijom koje Final Cut Pro X nudi, također sadrži moderne alate za strojno učenje koji automatski pretvaraju vaš projekt širokog zaslona u prilagođene veličine za društvene medije.

Njegovo korisničko sučelje je iznimno glatko što će natjerati svakoga da postane kreativan sa svojim video uređivanjem. Može stvarati i 2D i 3D videozapise nevjerojatnom brzinom.

Neke od naprednih značajki Final Cut Pro X-a su: Multicam, Smart Conform, Key Burns Effect, i Otapanje protoka, što će učiniti magiju vašim videozapisima.

Ukratko, ako ste korisnik Mac-a koji smatra da iMovie nije dovoljan za vaš rad, uzmite Final Cut Pro X.

Final Cut Pro X Cijene

 • Pojedinačna licenca: 299,99 USD godišnje

6. Adobe Premiere Pro

Evo Gospodara!

Dok tražite savršeni softver za uređivanje videa sve u jednom, sigurno ćete posegnuti za Adobe Premiere Pro.

Adobe Premiere Pro je uređivač videa koji se temelji na vremenskoj traci koji je razvio veliki Adobe Systems. Ima bogate alate za uređivanje videa, kao što su Alat za klizanje, alat za uređivanje kotrljanja, i Ripple Edit.

Softver radi i na Windowsima i na Macu i nudi korisničko sučelje. Njegovo responzivno sučelje pomaže u postizanju maksimalnih performansi.

Početnicima može biti malo neugodno raditi s njim, ali dobra stvar je što postoji beskonačna količina tutorijala za to.

Neke značajke poput Podrška za više sekvenci, uređivanje s više kamera, remapiranje vremena, alati za korekciju boja, i Audio mikser sučelje čini ga dobrim izborom za YouTuberi.

Zapravo, Premiere Pro je prilično popularan među YouTuberima, više od 50% najvećih YouTubera koristi ga za uređivanje svojih videa.

Cijene za Adobe Premiere Pro

Softver ne nudi doživotne cijene, zbog toga se smatra malo skupljim.

 • Godišnji plan, plaća se mjesečno – 20,99 USD mjesečno
 • Godišnji plan, unaprijed plaćeni – 239,88 USD/god
 • Mjesečni plan – 31,49 USD mjesečno

7. Lightworks

Zasluga slike: lwks.com

Lightworks je nelinearni softver za uređivanje videa koji radi na Windows, Linux i Mac OS X operativnim sustavima. Softver također ima besplatnu verziju koja se smatra najmoćnijim besplatnim softverom za uređivanje videa.

Lightworks je veliko ime u industriji filmske montaže. Korišten je za montažu nekih od najboljih filmova u povijesti, uključujući Vuk s Wall Streeta. No osim toga, softver je prikladan za snimanje videa za YouTube i društvene mreže.

Njegovo sučelje može biti pomalo zastrašujuće zbog profesionalnog skupa alata koje nudi, ali samo je potrebno neko vrijeme da se naviknete na njega.

Neke od njegovih glavnih značajki su: Jednostavno uređivanje i obrezivanje vremenske trake, Drag-and-Drop sučelje, efekti renderiranja, Boris FX dodaci, i Izvezite video za YouTube/Vimeo, SD/HD, do 4K.

Lightworks cijene

Softver nudi najmoćniji besplatni uređivač videa, stoga ga svakako isprobajte. Ali pro verzija ima sljedeću opciju cijene:

 • Pojedinačna licenca – 24,99 USD mjesečno

8. VivaVideo – besplatni video uređivač (mobilni)

VivaVideo je besplatni uređivač videa sa svim značajkama za uređivanje videa: izrezati video, obrezati video, izrezati video, spojiti video, urediti videozapis s glazbom, urediti video za youtube, dodati naljepnice u video, dodati tekst u video, i više.

Ali nije ograničeno na to, VivaVideo je također društvena platforma koja korisnicima omogućuje stvaranje, uređivanje i objavljivanje svojih videa. Korisnici mogu birati teme, koristiti naljepnice, tekst i glazbu u svojim videozapisima.

Ima intuitivno elegantno sučelje koje čini rad s njim zabavnim. Da ne zaboravimo, radi i na Windows i Mac operativnim sustavima.

Također je popularan, ima više od 100 milijuna preuzimanja samo na Androidu, tako da postoji velika šansa da ste već čuli za njega.

VivaVideo Cijene

Besplatna verzija nudi dobar broj značajki, ali nadogradnjom na pro verziju dobit ćete:

 • Uklanja vodene žigove
 • Bez reklama
 • Video podešavanje
 • Animirani tekstovi i još mnogo toga

Prije nadogradnje bit će vam ponuđeno 3-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste provjerili kako se osjeća pro verzija. Tada ćete morati plaćati 2,60 USD (2,04 GBP) mjesečno.

Preuzmite VivaVideo za Android || Preuzmite za iOS

9. WeVideo Pro

WeVideo Pro je broj 1 online platforma za uređivanje videa temeljena na oblaku koja radi u web preglednicima i na mobilnim uređajima. Ima više od 30 milijuna registriranih korisnika diljem svijeta što ga čini vodećim u online montaži videa.

Ovaj softver za online uređivanje ima i besplatnu i profesionalnu verziju. Besplatna verzija je ograničena u značajkama i opcijama, ali vam pomaže da dobijete opću ideju o moći WeVideo pro.

Budući da je mrežni uređivač videa, ne nudi manje značajki od uobičajenih softvera za uređivanje. Neke od njegovih izvanrednih karakteristika su: Usporeno snimanje, GreenScreen, ekran za snimanje i web kamera zajedno, i a bogata medijska biblioteka.

Pomoću WeVideo možete uređivati ​​svoje videozapise bilo gdje s internetskom vezom. Njegove performanse temeljene na oblaku također vam pomažu u uštedi prostora za pohranu na uređaju.

WeVideo Cijene

Možete odabrati plaćanje mjesečno ili godišnje. Naravno da je godišnji jeftiniji.

Mogućnosti mjesečnih cijena

 • Snaga – 9,99 USD mjesečno
 • Neograničeno – 15,99 USD mjesečno
 • Profesionalni – 35,99 USD mjesečno
 • Posao – 59,99 USD mjesečno

Mogućnosti godišnje cijene

 • Snaga – 4,99 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje)
 • Neograničeno – 7,99 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje)
 • Profesionalni – 17,99 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje)
 • Poslovni – 29,99 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje)

Sažetak: Najbolje YouTube aplikacije za uređivanje videozapisa

Postoji mnogo dobrog softvera za uređivanje videa, ali važno je da pronađete onaj koji najbolje pokriva vaše potrebe. Provjerite u nastavku:

 • Ako želite stvarati profesionalne video tutoriale, Camtasia je najbolja opcija.
 • Za početnike koji žele jeftin, jednostavan za korištenje i bogat softver za uređivanje videa, preporučuje se Filmora.
 • iMovie je najbolji za Apple korisnike koji žele besplatno stvarati ne baš profesionalne videozapise.
 • Ako ste korisnik Maca koji želi najbogatiji i najnapredniji softver za uređivanje videa za Mac, onda su vaše mogućnosti Final Cut Pro X.
 • Ako se ozbiljno bavite uređivanjem videa i stoga želite najsavršeniji softver za Windows i Mac, onda je Premiere Pro vaš izbor.
 • Ako tražite najbolji softver za montažu filmova, uzmite LightWorks.
 • Ako želite brzo stvarati videozapise koristeći unaprijed ugrađene teme, pjesme, video zapise i efekte, VivaVideo bi to trebao učiniti umjesto vas.
 • Ako tražite najbolji online softver za uređivanje videa u oblaku, onda tražite WeVideo.

Ne zaboravite s nama podijeliti svoje ideje i iskustva sa softverom za uređivanje videa, koristite komentare u nastavku.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar