3 υγιεινές χειμωνιάτικες λιχουδιές για κοτόπουλα

2
3 υγιεινές χειμωνιάτικες λιχουδιές για κοτόπουλα

υγιεινές χειμωνιάτικες λιχουδιές για κοτόπουλα

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, είναι φυσικό τα κοτόπουλα σας να αρχίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο περιορισμένα στα κοτέτσια τους. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι έχουν λιγότερη πρόσβαση σε φρέσκα χόρτα. Επομένως, είναι σημαντικό να τους παρέχετε περιστασιακά μια υγιεινή λιχουδιά. Τόσο για τις διατροφικές τους ανάγκες όσο και για να τα διατηρήσουν ενεργά. Τα παρακάτω είναι όλες οι υγιεινές χειμωνιάτικες λιχουδιές για τα κοτόπουλα που τα κρατούν ενεργά και βοηθούν στην ανακούφιση της πλήξης.

Υγιεινές χειμωνιάτικες λιχουδιές για κοτόπουλα

Κολοκύθες και χειμωνιάτικες κολοκύθες – Μην πετάτε τα βρώσιμα φθινοπωρινά διακοσμητικά σας, ταΐστε τα στα κοτόπουλα σας! Οι κολοκύθες και τα χειμωνιάτικα κολοκυθάκια μπορούν να ταΐσουν ολόκληρα τα κοτόπουλα σας (ή να τα κόψετε στη μέση εάν έχουν πολύ σκληρό εξωτερικό) και θα λατρέψουν τη δραστηριότητα του ραμφίσματος και του καταβροχθισμού τους.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι οι σπόροι θεωρείται ότι έχουν φυσικές ιδιότητες αποπαρασίτωσης για τα κοτόπουλα σας (βλ Οι φθινοπωρινές διακοσμήσεις είναι φυσικά αποπαρασιτικά). Οι κολοκύθες, οι κολοκύθες και οι χειμωνιάτικες κολοκύθες πωλούνται συχνά αμέσως μετά το Halloween, οπότε εφοδιαστείτε (καθώς αποθηκεύονται καλά) και ταΐστε τα στα κοτόπουλα σας όλο τον χειμώνα.

χόρτα κήπου για κοτόπουλα

Τα κοτόπουλα λατρεύουν το σκουός, τις κολοκύθες και τις κολοκύθες

Κρεμαστή λαχανόμπαλα – Κλείστε ένα γεμάτο κεφάλι λάχανο (ή μαρούλι, μπρόκολο ή άλλο υγιεινό πράσινο – βλ Χόρτα κήπου για κοτόπουλα) από την κορυφή του κοτέτσι σας σε ένα κορδόνι ώστε να κρέμεται περίπου στο επίπεδο του ραμφίσματος του κοτόπουλου.

Τα κοτόπουλα διασκεδάζουν ραμφίζοντας τα χόρτα καθώς αιωρούνται μπρος-πίσω, και τα χόρτα διατηρούνται καθαρά και μακριά από το υλικό κλινοστρωμνής στο πάτωμα του κοτέτσι.

Σπιτικά κέικ σουέτ – Φτιάξτε σπιτικό σουέτ (μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για σπιτικό σουέτ στο διαδίκτυο όπως ΕΔΩ), πιέστε το σε ένα ταψί που έχετε ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι και παγώστε για να στερεοποιηθεί το σουέτ. Ένα ταψί με μπουκέτο κάνει ωραίο σχήμα στεφάνι.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε καλούπι

Suet στη φόρμα χριστουγεννιάτικων δέντρων

Όταν το σουέτ έχει σκληρύνει, αφαιρέστε το από το τηγάνι και κρεμάστε το στο κοτέτσι. Και πάλι, σε περίπου επίπεδο ραμφίσματος, ώστε τα κοτόπουλα να μπορούν να το φτάσουν εύκολα. Για λίγη ευχαρίστηση για τις γιορτές, προσθέστε μερικά cranberries στη συνταγή σουέτ και κρεμάστε το στεφάνι με σπάγκο σε χρώμα διακοπών.

Σουέτα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Χριστουγεννιάτικο δέντρο κουστούμι μετά το ξεκαλούπωμα

Τα κοτόπουλα θα απολαύσουν το ράμφισμα στο σουέτ και οι επιπλέον υδατάνθρακες από το σουέτ θα τα βοηθήσουν να παράγουν θερμότητα.

Μην ξεχνάτε τα κοτόπουλα σας το χειμώνα, δώστε τους μερικές υγιεινές λιχουδιές!

Schreibe einen Kommentar