Υπολογισμός χρήσης και κόστους νερού άρδευσης χλοοτάπητα

2

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οι ιδιοκτήτες σπιτιού εξετάζουν τη χρήση νερού και το κόστος του νερού. Με την κλιματική αλλαγή, πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν υποφέρει από ζέστη που σπάει ρεκόρ. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα νοικοκυριά πρέπει να χρησιμοποιούν νερό στο γρασίδι και στους κήπους τους καθώς και κατά τη διάρκεια της τακτικής ρουτίνας της ζωής τους. Το νερό, τελικά, δεν είναι δωρεάν και καθώς η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί περισσότερο από αυτό, οι τιμές κοινής ωφελείας αυξάνονται. Γίνεται όλο και πιο σημαντικό να γνωρίζετε πόσο νερό χρησιμοποιείτε και να έχετε τουλάχιστον μια πλήρη κατανόηση του πόσο κοστίζει.

Καθώς η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στη θέρμανση του περιβάλλοντος μας, η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούμε στις αυλές μας και το κόστος του γίνονται όλο και πιο ανησυχητικά.
(Ευγενική προσφορά: iloveZitahliDays στο flickr.com)

Πότισμα του γκαζόν

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν καταλάβει ότι κατά τη διάρκεια της αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου, είναι καλύτερο να ποτίζετε την αυλή νωρίς το πρωί και όχι τα μέσα ή αργά το απόγευμα. Προτείνεται να αφήσετε το νερό να διεισδύσει σε βάθος τουλάχιστον 3 ιντσών, έτσι ώστε οι ρίζες του γρασιδιού να μπορούν να το απορροφήσουν.

Φυσικά, η χρήση του νερού εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής σας. Ωστόσο, ένας γενικός κανόνας είναι να βεβαιωθείτε ότι το γκαζόν λαμβάνει 1 ίντσα νερού την εβδομάδα σε ξηρές συνθήκες.

Υπάρχουν διάφορα κόλπα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού για να έχουν μια πιο ακριβή εικασία για το πόσο νερό λαμβάνει το γρασίδι. Μια τέτοια συμβουλή περιλαμβάνει τη χρήση πολλών δοχείων όπως μια κούπα καφέ, μεταλλικό κουτί ή πλαστικό δοχείο. Τοποθετήστε πολλά δοχεία γύρω από την αυλή λίγο πριν την ποτίσετε. Νερό όπως θα κάνατε συνήθως. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρησιμοποιήστε έναν χάρακα για να μετρήσετε το βάθος του νερού σε κάθε δοχείο.

Υπολογισμός χρήσης νερού

Η παροχή του γκαζόν σας με 1 ίντσα νερό απαιτεί περίπου μισό γαλόνι ανά τετραγωνικό πόδι (0,623 του γαλονιού). Έτσι, κάθε 10 πόδια επί 10 πόδια επιφάνειας απαιτεί περισσότερα από 62 γαλόνια νερού.

Προσδιορίστε το πλάτος και το μήκος της αυλής σας. Πολλαπλασιάστε το πλάτος επί το μήκος σε πόδια. Η απάντηση θα σας δώσει τη συνολική επιφάνεια του γκαζόν σας. Τώρα πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό με 0,623. Η απάντηση σε αυτόν τον υπολογισμό σας λέει τον αριθμό των γαλονιών που χρησιμοποιούνται για το πότισμα της αυλής σας. Για χάρη αυτού του παραδείγματος, υποτίθεται ότι η αυλή σας είναι είτε τετράγωνη είτε ορθογώνια. Εάν το γκαζόν σας έχει ασυνήθιστο σχήμα, τότε είναι απαραίτητα λίγο πιο εξελιγμένα μαθηματικά που περιλαμβάνουν γεωμετρία.

Υπολογίστε το κόστος χρήσης νερού

Αφού μάθετε πόσο νερό χρησιμοποιείται, τότε μπορείτε να υπολογίσετε πόσο κοστίζει. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που παρέχουν νερό συνήθως δίνουν ξεχωριστές τιμές για υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός που επιτυγχάνεται βασίζεται στον αριθμό των γαλονιών νερού που χρησιμοποιείτε.

Έτσι, για κάθε 1.000 γαλόνια χρήσης νερού, χρεώνεστε για το νερό που χρησιμοποιείται καθώς και για την αποχέτευση. Αυτό ισχύει στην περίπτωση που το νερό κατεβαίνει στην αποχέτευση ή στο γρασίδι σας.

Υπάρχουν μετρητές που μπορείτε να έχετε εγκαταστήσει στο σπίτι σας που μετρούν τη χρήση του νερού για σκοπούς άρδευσης ώστε να μην περιλαμβάνεται στο κόστος της αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε για να το εγκαταστήσετε και επίσης να πληρώσετε ένα μηνιαίο ελάχιστο είτε ποτίζετε είτε όχι.

Για να υπολογίσετε το κόστος του ποτίσματος της αυλής, διαιρέστε τον αριθμό των γαλονιών που χρησιμοποιήθηκαν με 1.000. Τώρα πολλαπλασιάστε τον αριθμό που λαμβάνετε με την τιμή που πληρώνετε ανά 1.000 γαλόνια. Συμπεριλάβετε το κόστος αποχέτευσης εκτός εάν έχετε ξεχωριστό μετρητή.

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι το δίκτυο ύδρευσης σας χρεώνει 2,00 $ ανά 1.000 γαλόνια νερού συν 4,26 $ ανά 1.000 γαλόνια για τα λύματα. Το συνολικό κόστος είναι 6,26 $ για κάθε 1.000 γαλόνια νερού που χρησιμοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι όταν παρέχετε μια αυλή 100 πόδια επί 100 πόδια με μία ίντσα νερό θα κοστίσει περισσότερο από 12,00 $ εάν έχετε ξεχωριστό μετρητή άρδευσης ή 39,00 $ εάν δεν έχετε.

Εάν ποτίζετε την αυλή σας κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το κόστος ανά μήνα θα είναι $50 έως $156.

(Πηγή: Todayshomeowner.com)

Schreibe einen Kommentar