Συμβουλές για γκαζόν και κήπο για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού

0

Φίλε, κάνει ζέστη εκεί έξω! Περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης γνώρισαν ζέστη ρεκόρ. Λόγω των φαινομένων της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, η ζέστη ρεκόρ τα καλοκαίρια μπορεί να είναι το νέο φυσιολογικό.

Κόψτε το γκαζόν τόσο όσο για να το διατηρήσετε τακτοποιημένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
(Ευγενική προσφορά: John Biddulph στο flickr.com)

Καθώς πολλές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες άνω των 90°F, οι κηπουροί ενθαρρύνονται να ελαφρύνουν τον ενθουσιασμό τους όταν πρόκειται να κάνουν το χόμπι τους. Με άλλα λόγια, αφήστε μερικές εργασίες κηπουρικής για τις πιο κρύες θερμοκρασίες.

Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ή όχι ότι τα φυτά, οι χλοοτάπητες και τα λαχανικά σχεδόν κλείνουν όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 90°F. Έτσι, ίσως και οι εργασίες κηπουρικής σας θα πρέπει επίσης.

Το γκαζόν και ο κήπος δεν κάνουν όταν είναι τσιρίζοντας

Όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 90° μπορείτε να αφήσετε τα παρακάτω να περιμένουν για πιο δροσερό καιρό.

 • Μην εφαρμόζετε κηπευτικά έλαια στα λαχανικά. Θα μπορούσαν να τα μαγειρέψουν πριν έχετε την ευκαιρία να τα μαζέψετε.
 • Μην γονιμοποιείτε τα φυτά. Τα φυτά δεν απορροφούν πολύ τίποτα καθώς αντιδρούν στη θερμότητα. Η υπερβολική λίπανση τώρα μπορεί να κάψει φυτά εκτός από αυτά που βρίσκονται σε δοχεία.
 • Μην κόβετε το γκαζόν. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει. Κόψτε τόσο όσο για να διατηρήσετε την αυλή τακτοποιημένη και ρυθμίστε τη λεπίδα του χλοοκοπτικού ψηλότερα.
 • Μην φυτεύετε ούτε μεταφυτεύετε. Ωστόσο, αν πρέπει, στήστε μια σκηνή προσωρινά για σκιά.
 • Μην κλαδεύετε δέντρα και θάμνους. Τα φύλλα βοηθούν τα φυτά να διατηρούνται δροσερά. Καλό είναι λοιπόν να μην τα κόψετε. Επιπλέον, το κλάδεμα ενθαρρύνει την τρυφερή ανάπτυξη που σημαίνει ότι τα δέντρα και οι θάμνοι χρειάζονται περισσότερο νερό και πιο ήπιες συνθήκες. Αφαιρέστε μόνο νεκρά ή άρρωστα κλαδιά.

Lawn And Garden Dos When It’s Sizzling

 • Κήπος κατά κλίμα, όχι κατά ημερολόγιο. Τα λαχανικά της ζεστής εποχής ευνοούν τις θερμοκρασίες στη δεκαετία του ’80. Τα λαχανικά δροσερής εποχής ευνοούν τις θερμοκρασίες στη δεκαετία του ’60 με το ’70. Φυτέψτε έναν ανοιξιάτικο και φθινοπωρινό κήπο εάν ζείτε σε πιο ζεστό κλίμα.
 • Επιλέξτε φυτά που είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα. Αυτό θα περιλαμβάνει μπάμιες, φασόλια βουτύρου, ντοματίνια, καρπούζι, μαυρομάτικα σούζαν, κρίνια, ιβίσκο, παχύφυτα, έλατα και πεύκα.
 • Συνεχίστε να ποτίζετε. Μην ποτίζετε υπερβολικά ή μουλιάζετε τα φυτά μέχρι να μουσκέψουν. 1 ίντσα νερού θα είναι αρκετό. Εάν οι συνθήκες είναι ζεστές και ξηρές, αυξήστε τη συχνότητα που ποτίζετε και όχι την ποσότητα. Ποτίστε το πρωί για να αποφύγετε μυκητιάσεις.
 • Διατηρήστε μετά τα παράσιτα του κήπου. Τα ακάρεα της αράχνης είναι συνηθισμένα προβλήματα όταν ο καιρός είναι ζεστός. Ανατινάξτε τα φύλλα των φυτών με νερό για να αποφύγετε τα παράσιτα.
 • Διατηρήστε μετά τα ζιζάνια. Ευδοκιμούν το καλοκαίρι.
 • Ποτίστε και γονιμοποιήστε τα φυτά δοχείων και μετακινήστε τα σε πιο σκιερές περιοχές.
 • Παρακολουθήστε τον κήπο για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν τηγανίζονται ή μαραίνονται. Σημειώστε ποια φυτά υποφέρουν από τον ήλιο και τη θερμότητα και θυμηθείτε να τα μεταφυτέψετε το φθινόπωρο σε πιο κατάλληλες τοποθεσίες.
 • Εφαρμόστε σάπια φύλλα. Βοηθά στην ψύξη του πωλούμενου προϊόντος και στην ενίσχυση της συγκράτησης της υγρασίας. Χρησιμοποιήστε καλά κομποστοποιημένα σάπια φύλλα αντί για φρέσκια κοπριά ή αποκόμματα γρασιδιού σε ζεστό καιρό.
 • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Πηγαίνετε για κολύμπι, χαλαρώστε με ένα βιβλίο, πιείτε πολύ νερό και ξεχάστε τον κήπο μέχρι να φτάσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

(Πηγή: Todayshomeowner.com)

Schreibe einen Kommentar