σπόροι που βλασταίνουν

2
σπόροι που βλασταίνουν

Η βλάστηση των σπόρων σε χαρτοπετσέτα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τον ρυθμό και το ποσοστό βλάστησής σας.

Το να έχετε έναν επιτυχημένο χρόνο στη βλάστηση των σπόρων μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό για το φυτό και τον κηπουρό.

Πάνω από Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Rural Sprout

Το φυτό δίνει ζωή και ο κήπος ευδοκιμεί ενώ ο Κηπουρός απολαμβάνει τον καρπό του.

Η καλλιέργεια σπόρων με τη μέθοδο της χαρτοπετσέτας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στον ρυθμό βλάστησής σας και να αυξήσει το ποσοστό βλάστησης των σπόρων σας καθώς μαθαίνετε πώς να βλασταίνουν.

Διαδικασία βλάστησης σπόρων

1. Συγκομίστε τους σπόρους.

2. Εάν οι σπόροι σας δεν έχουν μπει στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες, κάντε το στη συνέχεια. αν ναι, μεταβείτε στο βήμα 4.

3. Τοποθετήστε τους σπόρους σας σε μια πλαστική σακούλα και διατηρήστε τους στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

4. Κρατήστε τα σε μια πλαστική σακούλα αλλά πρώτα τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα

5. Βρέξτε τη χαρτοπετσέτα.

6. Μην μουσκεύετε όμως πολύ τη χαρτοπετσέτα.

7. Τοποθετήστε μέσα σε πλαστική σακούλα και φυλάξτε το σε ζεστό μέρος.

8. Οι σπόροι θα αναπτυχθούν γρήγορα Η βλάστηση θα πρέπει να συμβεί για τους περισσότερους σπόρους σε λίγες μόνο ημέρες.

9. Μόλις βλαστήσουν μπορείτε να τοποθετήσετε τους σπόρους μεμονωμένα σε γλάστρες ανά πάσα στιγμή ή να φυτέψετε απευθείας στον κήπο.

10. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες του δενδρυλλίου καλύπτονται καλά.

Βίντεο για τους σπόρους που βλασταίνουν

Η τσάντα με φερμουάρ δημιουργεί α Το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέσα στην τσάντα και εφόσον παρέχετε θερμότητα και λίγο φως θα λατρέψετε τα αποτελέσματα.

Ένα κλειδί για όλα αυτά που έχουμε βρει όλα αυτά τα χρόνια είναι να προσθέσετε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου στο νερό σας. Ένα καπάκι HP που χύνεται σε ένα γεμάτο μπουκάλι νερό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να βοηθήσετε στη βλάστηση των σπόρων σας.

Η βλάστηση των σπόρων μπορεί να είναι δύσκολη με ορισμένους σπόρους και συνήθως είναι αυτοί που ήταν ακριβοί.

Αν είχατε κακά αποτελέσματα στο παρελθόν δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο χαρτοπετσέτας και θα δείτε πόσο γρήγορα θα βλαστήσουν οι σπόροι!

Επαγγελματική συμβουλή – εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες μετά τη χρήση αυτής της μεθόδου, πρέπει να αμφισβητήσετε τη βιωσιμότητα των σπόρων. Με άλλα λόγια ίσως οι σπόροι να μην ήταν καλοί.

Το δεύτερο πράγμα, και μάθαμε από αυτό το λάθος, οι σπόροι σας πρέπει να περάσουν μια ψυχρή περίοδο. Αυτό ονομάζεται «ψυχρή διαστρωμάτωση».

Γι‘ αυτό δεν θα έχετε ποτέ σπόρους αν αγοράσετε από το κατάστημά μας που δεν έχουν περάσει αυτή την κρύα περίοδο.

Αποθηκεύουμε τους σπόρους μας αφού έχουν στεγνώσει για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.

Αυτό βάζει τους σπόρους σε έναν σκληρό λήθαργο που μιμείται τη φύση. Μετά από αυτό και οι θερμοκρασίες ζεσταθούν ο σπόρος είναι πιο πιθανό να βλαστήσει επιθετικά.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι οι σπόροι που βλασταίνουν;

Οι σπόροι που βλασταίνουν είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας οργανισμός αναπτύσσεται από έναν σπόρο. Η βλάστηση περιλαμβάνει έναν σπόρο που βλασταίνει για να σχηματίσει ένα δενδρύλλιο.

Τι είναι η βλάστηση των σπόρων;

Οι σπόροι που βλασταίνουν είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας οργανισμός αναπτύσσεται από έναν σπόρο. Η βλάστηση περιλαμβάνει έναν σπόρο που βλασταίνει για να σχηματίσει ένα δενδρύλλιο.

Χρειάζονται οι σπόροι το φως του ήλιου για να βλαστήσουν;

Όχι. Στην πραγματικότητα, πολλοί σπόροι θα βλαστήσουν στο σκοτάδι εάν η θερμοκρασία και οι συνθήκες του εδάφους είναι καλές. Ωστόσο, το δενδρύλλιο που φυτρώνει δεν θα διαρκέσει πολύ χωρίς λίγο φως. Το φως μπορεί να είναι αυτό ενός αυξανόμενου φωτός που θα λειτουργήσει ως ήλιος. Τίποτα δεν μπορεί να αντιγράψει τον ήλιο όπως ο ίδιος ο ήλιος.

Τι ευνοεί τη βλάστηση;

3 πράγματα. Φως, Νερό και Θερμοκρασία. Το έδαφος παίζει επίσης μεγάλο ρόλο, αλλά τα τρία κύρια πράγματα που θα κάνουν έναν σπόρο να φυτρώσει είναι ο ήλιος, η υγρασία και η σωστή θερμοκρασία ανάλογα με το γένος των σπόρων.

Schreibe einen Kommentar