Λάθη που γίνονται συνήθως στη φροντίδα του γκαζόν

2

Εάν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πιθανότατα έχετε μάθει τα κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε όταν περιποιείτε το γκαζόν σας. Όπως λένε, η σοφία έρχεται με την εμπειρία.

Είναι πάντα μια καλή στιγμή για να διδάξετε στην επόμενη γενιά πώς να κόβει το γκαζόν.
Θεωρήστε τη αγγαρεία του κουρέματος του γρασιδιού ως δικαίωμα διέλευσης. (Ευγενική προσφορά: Dushan Hanuska στο flickr.com)

Ωστόσο, εάν είστε νέος ιδιοκτήτης σπιτιού και δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τη φροντίδα του γκαζόν σας, τότε θα σας δώσω μερικές συμβουλές για τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε, ώστε να μην χρειαστεί να αποκτήσετε αυτή τη γνώση μετά από χρόνια και χρόνια. χρόνια εργασίας στο γκαζόν.

Κουρεύοντας το γρασίδι

Το κούρεμα είναι απαραίτητο μέρος της φροντίδας του γκαζόν. Αν και η εργασία ακούγεται σχετικά απλή — απλά σπρώχνετε ένα χλοοκοπτικό κατά μήκος του γκαζόν — η εμπειρία θα σας διδάξει ότι αυτό δεν συμβαίνει. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά το κούρεμα.

Πρώτον, μην κουρεύετε πολύ. Καθ ‚όλη τη διάρκεια των ετών που φροντίζετε το γρασίδι σας, μπορεί να αφήσετε το γκαζόν να μακρύνει πολύ. Γνωστό ως υπερανάπτυξη, δεν είναι κάτι σπουδαίο και σίγουρα τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. Ωστόσο, η τάση είναι να εξαλειφθεί το πολύ ψηλό γρασίδι με ένα κούρεμα. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να μην προσπαθήσετε να κόψετε το μακρύ γρασίδι σε μια μέρα. Μπορεί να προκαλέσει πίεση στις λεπίδες του γρασιδιού. Αντίθετα, κάντε το κούρεμα για λίγες μέρες.

Νεόφυτα στο κούρεμα γκαζόν μπορεί επίσης να πέσουν στην παγίδα του κούρεμα του γκαζόν προς την ίδια κατεύθυνση ξανά και ξανά. Στην πραγματικότητα, το γκαζόν σας θα φαίνεται πολύ καλύτερο εάν κόβετε σε διαφορετική κατεύθυνση κάθε φορά που αναλαμβάνετε το κούρεμα του γκαζόν. Αυτό διασφαλίζει ότι οι λεπίδες δεν αναπτύσσονται υπό γωνία και αποφεύγεται η πιθανότητα εμφάνισης μόνιμων ιχνών χλοοκοπτικής στο γκαζόν.

Τα νεοφυτά μπορεί επίσης να κάνουν το λάθος να κόψουν το γρασίδι πολύ κοντά. Δεν είναι πάντα εύκολο να καθορίσετε πόσο μήκος πρέπει να κόψετε το γκαζόν. Ο εμπειρικός κανόνας είναι λανθασμένος από την πλευρά του long. Υπάρχουν οφέλη από το μακρύ γρασίδι. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όλων είναι ότι όλες οι λεπίδες σκιάζουν το χώμα και η σκιά βοηθάει να μην αναπτυχθούν τα ζιζάνια.

Εδώ είναι μια ακόμη υπόδειξη για το κόψιμο του χλοοτάπητα. Μην κόβετε το γκαζόν με μια θαμπή λεπίδα χλοοκοπτικού. Εάν η λεπίδα δεν είναι αρκετά κοφτερή, μπορεί να προκαλέσει πίεση στο γρασίδι όταν κόβεται. Ελέγξτε λοιπόν τη λεπίδα του χλοοκοπτικού σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι κοφτερή.

Άλλα ζητήματα συντήρησης γκαζόν

Το κούρεμα του γκαζόν δεν είναι το τέλος όλης της συντήρησης του γκαζόν. Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα φροντίδας του γκαζόν που πρέπει να γνωρίζετε για να διασφαλίσετε ότι το γρασίδι σας φαίνεται παρθένο.

Για παράδειγμα, εάν ένας σκύλος είναι μέλος της οικογένειάς σας, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τα σημεία σκύλου. Αυτό προκύπτει όταν ο σκύλος κατουρεί στο γρασίδι. Δεν χρειάζεται να δείτε τον σκύλο σας να το κάνει. Ξέρετε ότι το έκανε όταν βλέπετε κυκλικά μπαλώματα νεκρού χόρτου. Μόλις το παρατηρήσετε, μουλιάστε την περιοχή με πολύ νερό και μετά φυτέψτε λίγο σπόρο γρασιδιού.

Το υπερβολικό πότισμα δεν είναι πρόβλημα μόνο για τον κήπο. Είναι επίσης ένα θέμα κατά τη συντήρηση του χλοοτάπητα. Εδώ είναι μια εξαιρετική συμβουλή για το πώς να προσδιορίσετε πόσο να ποτίζετε το γκαζόν σας. Τοποθετήστε ένα πιάτο πίτας στο γκαζόν και μετά ποτίστε. Παρατηρήστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να γεμίσετε το ταψί της πίτας με μισή ίντσα νερό από λάστιχο. Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την πυκνότητα του εδάφους. Εάν το έδαφος είναι πυκνό, αρκεί λίγο λιγότερο πότισμα.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να ξεχάσετε να φυτέψετε ξανά το γκαζόν σας. Είναι απαραίτητο να κάνετε επανασπορά μία φορά το χρόνο για να διασφαλίσετε ένα υγιές και ευημερούν γκαζόν. Η εργασία μπορεί να γίνει μόνο σε ένα Σαββατοκύριακο κάθε άνοιξη.

Φυσικά, το φθινόπωρο, γνωστό και ως φθινόπωρο, φέρνει φύλλα από τα δέντρα που πέφτουν. Ναι, πρέπει να τσουγκράνετε τα φύλλα από το γκαζόν. Ωστόσο, αφήστε να μείνουν μερικά φύλλα. Αυτά τα φύλλα θα αποσυντεθούν και θα παρέχουν θρεπτικά συστατικά για το γρασίδι όπως ακριβώς κάνει το λίπασμα.

Τέλος, μην αγνοείτε τις σκιερές περιοχές του γκαζόν σας. Να θυμάστε ότι τα σκιερά κομμάτια χόρτου που δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να τροφοδοτούνται με λιγότερο νερό από τα μέρη του γκαζόν που λούζονται απευθείας με το φως του ήλιου. Λιγότερο νερό εξατμίζεται από τις σκιερές περιοχές. Λάβετε επίσης υπόψη ότι αυτές οι περιοχές χρειάζονται λιγότερο λίπασμα από άλλα μέρη του γκαζόν σας. Η παροχή πολλών λιπασμάτων σε γρασίδι που είναι στη σκιά όλη την ημέρα μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ορισμένων λεπίδων.

(Πηγή: moneyversed.com)

Schreibe einen Kommentar