Κατασκευάζοντας ένα κουτί με κοτόπουλα

0
Κατασκευάζοντας ένα κουτί με κοτόπουλα

χτίζοντας ένα κουτί όρνιθας

Η κατασκευή ενός κουτιού κοτόπουλων έγινε προτεραιότητα την πρώτη φορά που ένα από τα κοτόπουλα Buckeye αποφάσισε να γεννήσει (δείτε περισσότερα σχετικά με το γένος ΕΔΩ). Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που μια από τις κότες μας επρόκειτο να μεγαλώσει νεοσσούς για εμάς!

Γιατί είναι σημαντική η κατασκευή ενός κουτιού με κοτόπουλα

Για να εκκολάψει αυγά μια γόνος κότας σε ένα κοτέτσι με ένα μόνιμο κοπάδι, είναι γενικά απαραίτητο να μετακινήσετε την όρνιθα σε ξεχωριστή περιοχή. Γιατί είναι αυτό?

  1. Εάν μείνει σε ένα κανονικό επόμενο κουτί στο κύριο κοτέτσι, άλλες κότες θα μπουν στο κουτί της φωλιάς της όταν φύγει (θα φεύγει μια φορά την ημέρα για να φάει κ.λπ.) και θα γεννήσουν αυγά. Αυτά τα αυγά θα βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης από τον συμπλέκτη που επωάζει και δεν θα εκκολαφθούν ταυτόχρονα. Άλλες κότες μπορεί επίσης να σπάσουν μερικά από τα αυγά της μπαίνοντας και βγαίνοντας από το κουτί φωλιάς της.
  2. Όταν αφήνει το κουτί φωλιάς της με αυγά επώασης, μπορεί να ξεχάσει ποιο κουτί φωλιάς ήταν το δικό της, αν υπάρχουν αυγά σε άλλα κουτιά φωλιάς. Έτσι, μπορεί να μπει σε μια διαφορετική ομάδα αυγών επιτρέποντας έτσι στον αρχικό συμπλέκτη να κρυώσει και να πεθάνει.
  3. Η γενναιόδωρη κότα σας χρειάζεται τον δικό της χώρο για να αισθάνεται ασφαλής και ασφαλής για να κάνει καλή δουλειά στην επώαση των αυγών της. Εάν βρίσκεται σε ένα κουτί φωλιάς στο κύριο κοτέτσι με τις άλλες κότες, πιθανότατα θα ξοδέψει πολύ χρόνο προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα αυγά της και τον χώρο της αντί να επικεντρωθεί στην εκκόλαψη των αυγών.
  4. Μόλις εκκολαφθούν τα αυγά της, της είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τους νεοσσούς της από άλλες κότες στο κοτέτσι.

Επομένως, είναι καλύτερα να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό «μπουκέτο» είτε σε άλλη περιοχή του κύριου κοτέτσι είτε σε άλλο κοτέτσι εξ ολοκλήρου. Δεδομένου ότι ελπίζαμε ότι αρκετές από τις κότες μας θα έδειχναν τελικά γενναιότητα, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε ένα ημιμόνιμο κουτί γέννας σε μια γωνία του κύριου κοτέτσι.

Γιατί θα θέλατε μια κοτόπουλα;

Αν θέλετε περισσότερα κοτόπουλα, έχετε πολλές επιλογές. Μπορείτε είτε να επωάσετε αυγά και να μεγαλώσετε τους νεοσσούς που εκκολάπτονται, να αγοράσετε νεοσσούς μιας ημέρας και να τους μεγαλώσετε (βλ. Εκτροφή νεοσσών μιας ημέρας), αγοράστε πουλάκια, αγοράστε ώριμα πουλιά ή αφήστε μια γενναία κότα να εκκολάψει αυγά και να μεγαλώσει τους νεοσσούς.

Η επώαση αυγών και η εκτροφή νεοσσών μιας ημέρας είναι ένα διασκεδαστικό έργο, αλλά είναι α παρτίδα της δουλειάς και χρειάζεστε μια καλή θερμοκοιτίδα για επιτυχία. Η αγορά νεοσσών μιας ημέρας αποφεύγει το κόστος μιας θερμοκοιτίδας, αλλά πρέπει να αγοράσετε τους νεοσσούς και στη συνέχεια να τους μεγαλώσετε. Η αγορά πουλιών ή ώριμων πουλιών εξαλείφει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της ανατροφής νεοσσών, αλλά είναι αρκετά δαπανηρή εάν θέλετε πολλά πουλιά.

Έτσι, μακράν ο ευκολότερος και πιο οικονομικός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερα κοτόπουλα είναι να αφήσετε μια γενναιόδωρη κότα να εκκολάψει αυγά και να μεγαλώσει τους νεοσσούς. Και, μια κότα είναι πολύ καλύτερη στο να το κάνει αυτό από εμάς.

Το χνουδωτό πισινό μιας γενναιόδωρης κότας θερμαίνεται στην τέλεια θερμοκρασία για την επώαση των αυγών. Θα γυρίσει επίσης τα αυγά της ακριβώς όταν χρειάζεται. Και, μόλις εκκολαφθούν, θα φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το να κρατά τα κοτόπουλα της ζεστά, ταϊσμένα και ποτισμένα. Τέλος, θα τους μάθει πώς να είναι κοτόπουλα.

Το να μεγαλώσουμε τα Buckeyes μας από νεοσσούς μιας ημέρας ήταν μια εξαιρετική εμπειρία (βλ Εκτροφή νεοσσών Buckeye), αλλά ήλπιζα ότι οι Buckeyes θα διατηρούσαν το ένστικτό τους να ξετρελαθούν και να μεγαλώσουν τα δικά τους μικρά. Θα προτιμούσα να διαιωνίσουν το κοπάδι (γιατί να κάνω τη δουλειά αν θα την κάνουν φυσικά;). Έτσι, όταν μια κότα έδειχνε σίγουρα σημάδια γενναιότητας. Ο Randy κατασκεύασε γρήγορα ένα κουτί με γένια μέσα στο κοτέτσι (βλ. παρακάτω).

Πώς να καταλάβετε αν είναι Μπρούντι

Σε πολλές ράτσες κοτόπουλου σήμερα, το ένστικτο για την ανατροφή νέων έχει εκτραφεί. επειδή η «αγένεια» θεωρούνταν ανεπιθύμητη στις όρνιθες ωοπαραγωγής στο εργοστάσιο. Ορισμένες ράτσες που παρουσιάζουν συχνότερα γενναιότητα περιλαμβάνουν:

  • Blue-Lace Wyandotte
  • Cochins
  • Orpingtons
  • Wyandotte με κόκκινα κορδόνια
  • Μεταξωτές

Επιπλέον, μερικές από τις παλαιότερες φυλές κληρονομιάς εξακολουθούν να διατηρούν αυτά τα ένστικτα και να κάνουν καλές μητέρες. Τα buckeyes είναι μια φυλή κληρονομιάς, οπότε χάρηκα πολύ όταν μια από τις κότες μας αποφάσισε ότι ήθελε να μεγαλώσει νεοσσούς!

Όσον αφορά την ανόητη συμπεριφορά, παρατηρήσαμε ότι φαινόταν να περνούσε πολύ χρόνο στο κουτί της φωλιάς. και μετά, όταν προσπαθούσαμε να μαζέψουμε αυγά, χνούδιζε και έβγαζε ένα χαρακτηριστικό «γρύλισμα» που δεν είχαμε ξανακούσει από τα κοτόπουλα. Μας ράμφιζε επίσης τα χέρια καθώς προσπαθούσαμε να αφαιρέσουμε τα αυγά.

Έπειτα, για δύο μέρες, δεν άφηνε το κουτί της φωλιάς, διστάζαμε να βάλουμε το χέρι μας για να πάρουμε αυγά, και ακόμη και τη νύχτα –έμενε στη φωλιά και δεν έσφυζε– σαφείς ενδείξεις ότι είχε φύγει μελαγχολικός.

Το Broody Hen δεν θα φύγει από το Nest Box

Το Broody Hen δεν θα φύγει από το Nest Box

Τι χρειάζεται σε ένα κουτί με κοτόπουλα;

Εκτός από ένα κουτί φωλιάς μέσα στο κουτί με γέννα, η κότα χρειάζεται χώρο για να βγει από τη φωλιά και να ανακουφιστεί. και χρειάζεται τροφή και νερό. Προκειμένου να χωρέσουν όλα αυτά, ένα καλού μεγέθους κουτί με πλάκες έχει περίπου 2′ πλάτος x 2 1/2′ μήκος και είναι καλή ιδέα να το σηκώσετε από το πάτωμα για να επιτρέπεται ο αερισμός. Ένα πάτωμα από υφασμάτινο υλικό είναι μια καλή ιδέα γιατί δεν μαζεύει σκόνη ή περιττώματα.

Ένα μπουκέτο κουτί δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό, απλά πρέπει να κάνει την κότα χαρούμενη. Έτσι, κατασκευάσαμε το κουτί με γέννα στην πίσω γωνία του κύριου κοτέτσι χρησιμοποιώντας θραύσματα ξυλείας και ύφασμα υλικού.

Νέο εσωτερικό πλευρικό τοίχωμα Coop

Εσωτερικό πλευρικό τοίχωμα κύριου Coop

Κατασκευάσαμε το κουτί μας πλάτος 26″ x 30″ μήκος x 16″ ύψος και είναι ανυψωμένο 14″ από το πάτωμα του κοτέτσι. Η παρακάτω εικόνα δείχνει το πλαίσιο για το κουτί.

Καδράρισμα για το Broody Box

Καδράρισμα για το Broody Box

Προσθέσαμε σύρμα υλικού στο κάτω μέρος (όπου δεν υπήρχε ήδη καλώδιο υλικού) έτσι ώστε να πέφτουν τα περιττώματα.

Προσθήκη κάτω καλωδίου υλικού

Προσθήκη κάτω καλωδίου υλικού

Χρησιμοποιήσαμε συρμάτινο ύφασμα για να τυλίξουμε ολόκληρο το «κουτί» εκτός από το άνοιγμα που είχε αφήσει ώστε να έχει πρόσβαση στη γραμματοσειρά νερού του κοτέτσι και χρησιμοποιήθηκε ένα συμπαγές κομμάτι ξυλείας για την κορυφή.

Ολοκληρωμένο κοτέτσι σε κοτέτσι

Ολοκληρώθηκε το Broody Hen Box in the Coop

Αφού κατασκευάσαμε την εξωτερική δομή, κατασκευάσαμε μια πλατφόρμα φωλιάσματος μέσα, βάλαμε άχυρο και χτίσαμε ένα «κουτί» γύρω της χρησιμοποιώντας χαρτόνι, ώστε να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε ένα κανονικό κουτί φωλιάς.

Προστέθηκε χαρτόνι ένθεσης

Προστέθηκε Cardboard „Nesting Box“.

Μετακίνηση Broody Hen στο Box

Μόλις φτιάχτηκε το κουτί γέννας, τοποθετήσαμε μπάλες του γκολφ (για να χρησιμεύσουν ως ψεύτικα αυγά) στο κουτί της φωλιάς και στη συνέχεια μεταφέραμε την κότα που γεννήθηκε στη φωλιά τη νύχτα.

Θέλετε να μετακινήσετε μια γενναιόδωρη κότα τη νύχτα όταν είναι νυσταγμένη και νυσταγμένη, ώστε να μην τη στενοχωρήσετε και να «σπάσετε» το ξόρκι της.

Επίσης, χρησιμοποιήσαμε μπάλες του γκολφ ως ψεύτικα αυγά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αληθινά αυγά και αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη προσέγγιση, καθώς θέλετε να παραμείνει αυθόρμητη.

Broody Hen στο νέο της κουτί φωλιάς

Broody Hen στο νέο της κουτί φωλιάς

Εάν μια γενναιόδωρη κότα είναι πραγματικά σοβαρή, συνήθως θα εγκατασταθεί σε ένα νέο κουτί φωλιάς μέσα σε δύο ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη μας γόνος κότα εγκαταστάθηκε μέσα σε μια μέρα, οπότε ήμασταν σίγουροι ότι ήταν αρκετά σοβαρή.

Μόλις σκεφτείτε ότι έχετε μια κότα που γεννάει, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να επιλέγετε τα γόνιμα αυγά που θέλετε να επωάσει και να εκκολαφθεί (βλ. Συλλογή και αποθήκευση αυγών για εκκόλαψη). Συνήθως, αυτά θα ήταν από τον καλύτερο κόκορα σας που ζευγαρώνει με τις καλύτερες κότες σας και θα είναι τα πιο ομοιόμορφα/καθαρά αυγά που συλλέγετε.

Επειδή η κότα μας εγκαταστάθηκε τόσο γρήγορα, τοποθετήσαμε αληθινά αυγά που είχαμε μαζέψει από κάτω της (πάλι το βράδυ), το επόμενο βράδυ. Τότε, ήταν μόλις 20 μέρες για να εκκολαφθούν! Ανάλογα με το μέγεθος της κότας σας, μπορείτε να τοποθετήσετε 8 έως 12 αυγά από κάτω της.

γόνος με 3 νεοσσούς

Η πρώτη μας κοτόπουλα εκκολάπτει 3 νεοσσούς

Broody Hen and Chicks

Αφού εκκολάψε τους νεοσσούς της στο κουτί με γέννα, τους μεταφέραμε όλους σε ένα μικρότερο κοτέτσι/κλουβί μέσα στο μεγαλύτερο λιβάδι για κοτόπουλα. Μεγάλωσε τρία όμορφα κοτόπουλα και δεν χρειάστηκε να κάνω καμία δουλειά!

Schreibe einen Kommentar