Επεξήγηση διατροφικών ετικετών ζωοτροφών κοτόπουλου

1
Επεξήγηση διατροφικών ετικετών ζωοτροφών κοτόπουλου

διατροφικές ετικέτες ζωοτροφών κοτόπουλου

Οι διατροφικές ετικέτες για τις ζωοτροφές κοτόπουλου (ή πουλερικών) μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένες, αλλά οι κατασκευαστές ζωοτροφών πουλερικών διατυπώνουν προσεκτικά τις μερίδες τους για να βοηθήσουν εμάς τους κοτόπουλους να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τη χρήση τους (βλ. Πώς να ταΐσετε τα κοτόπουλα σας).

Αυτό το κάνουν διαχωρίζοντας τις τροφές κοτόπουλου σε εκείνες που είναι κατάλληλες για κρέας ή ράτσες διπλής χρήσης και ωοτοκίας (σιτηρά κρεατοπαραγωγής ή σιτηρέσια σε στρώματα). Στη συνέχεια, τα κατηγοριοποιούν περαιτέρω σε πλήρεις θρεπτικές τροφές για νεοσσούς μιας ημέρας, νεοσσούς που αναπτύσσονται ή ενήλικα πτηνά (σιτηρέσια εκκίνησης, καλλιεργητές ή σιτηρέσια).

Αλλά σε αυτές τις κατηγορίες, οι κατασκευαστές παρέχουν ακόμη περισσότερες επιλογές και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Οι ζωοτροφές μπορεί να είναι πέλλετ, θρυμματισμένες, φαρμακευτικές, φυσικές, μη ΓΤΟ, βιολογικές, να περιλαμβάνουν πρόσθετα βιταμινών και άλλα.

Ευτυχώς, κάθε σακούλα ζωοτροφών κοτόπουλου που πωλείται στις ΗΠΑ πρέπει να έχει μια ετικέτα που να προσδιορίζει τα συστατικά. Διαβάζοντας την ετικέτα, μπορούμε εύκολα να ελέγξουμε τι τρώνε τα πουλερικά μας και να παράγουμε εξαιρετικό κρέας ή αυγά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τοποθετούν επίσης τις διατροφικές τους ετικέτες στο διαδίκτυο (δείτε ένα παράδειγμα ΕΔΩ).

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ

Οι ετικέτες ζωοτροφών κοτόπουλου (δείτε το παράδειγμα ετικέτας στο Σχήμα 1 παρακάτω) απαιτούνται για τον προσδιορισμό του ονόματος του προϊόντος, του σκοπού (τύπος και ηλικία του κοτόπουλου για το οποίο προορίζεται η τροφή), η εγγυημένη ανάλυση βασικών θρεπτικών συστατικών, συστατικών, οδηγίες διατροφής, προφυλάξεις, κατασκευαστής και καθαρό βάρος.

Η εγγυημένη ανάλυση πρέπει να προσδιορίζει το ελάχιστο επίπεδο ακατέργαστης πρωτεΐνης, λυσίνης, μεθειονίνης, λίπους και φωσφόρου. Επίσης, το μέγιστο επίπεδο για τις ακατέργαστες ίνες και ελάχ./μέγ. πρέπει να καθοριστεί η εγγύηση για το ασβέστιο και το αλάτι.

Τέλος, η ετικέτα θα προσδιορίζει τη μορφή της ζωοτροφής και εάν είναι φαρμακευτική, φυσική, μη ΓΤΟ, βιολογική ή έχει άλλα ευεργετικά πρόσθετα. Οι αυξητικές ορμόνες απαγορεύτηκαν από τις τροφές κοτόπουλων των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1950, επομένως δεν πρέπει να ανησυχούν.

Διατροφική ετικέτα 17% All Natural Layer Crumble Feed Κοτόπουλου

Σχήμα 1 – Διατροφική ετικέτα 17% All Natural Layer Crumble Feed Chicken

ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Όταν επιλέγετε μια τροφή κοτόπουλου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε αυτή που είναι η κατάλληλη κατηγορία για τον τύπο και την ηλικία του πουλιού που ταΐζετε. Για παράδειγμα, επιλέγοντας σιτηρέσια σε στρώματα για στρώση αυγών ενηλίκων (όπως η τροφή που φαίνεται στο Σχήμα 1) ή σιτηρέσια εκκίνησης για νεαρές γαλοπούλες ή κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής (όπως η τροφή που φαίνεται στο Σχήμα 2). Σε κάθε κατηγορία, η βασική τροφή ενός κατασκευαστή θα πρέπει να παρέχει επαρκή διατροφή, αλλά η επιλογή της μάρκας και της σύνθεσης είναι προσωπική απόφαση.

Τα βασικά σιτηρέσια θα είναι λιγότερο δαπανηρά, αλλά μπορεί να περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα, συστατικά ΓΤΟ και επίπεδα πρωτεϊνών ή θρεπτικών συστατικών που είναι λιγότερο επιθυμητά από τα συστατικά σε σκευάσματα υψηλότερης τιμής.

Ταΐζοντας κοτόπουλα

Ταΐζοντας κοτόπουλα Buckeye

ΠΕΛΕΤ Ή ΘΡΑΥΜΜΑΤΑ

Το σιτηρέσιο κάθε παραγωγού είναι γενικά διαθέσιμο είτε σε μορφή crumble είτε σε μορφή pellet. Είναι συνήθως διατροφικά πανομοιότυπα σε κάθε μάρκα. Ως εκ τούτου, είναι μια επιλογή του ποιου είναι πιο εύκολο και λιγότερο σπάταλο να ταΐσετε.

Τα κοτόπουλα τρώνε εύκολα τα κοτόπουλα, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά για να ταΐσουν νεαρά πουλιά (όπως το κράμπλ που φαίνεται για τις γαλοπούλες στο Σχήμα 2). Αλλά τα κοτόπουλα τείνουν να σπαταλούν τα θρυμματισμένα κομμάτια, έτσι τα σφαιρίδια προτιμώνται συχνά για ενήλικα πτηνά (όπως το πέλλετ που φαίνεται στο Σχήμα 1).

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Οι ζωοτροφές για την καλλιέργεια πουλερικών προσφέρονται συνήθως είτε σε φαρμακευτικές είτε σε μη φαρμακευτικές συνθέσεις. Οι φαρμακούχες ζωοτροφές (όπως το παράδειγμα που φαίνεται στο Σχήμα 2) χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην πρόληψη απωλειών λόγω της νόσου κοκκιδίωση. Περιέχουν κοκκιδιοστατικό (συχνά αμπρόλιο) και μπορεί να περιέχουν αντιβιοτικό. Τα φαρμακούχα σιτηρέσια μπορούν να χορηγηθούν σε νεοσσούς που προορίζονται για ωοτοκία ηλικίας έως 16 εβδομάδων και σε πτηνά με κρέας έως και πέντε ημέρες πριν από τη σφαγή.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Κάθε κατασκευαστής μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά τι κάνει μια ζωοτροφή «φυσική». Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάζετε αυτές τις ετικέτες για να προσδιορίσετε εάν τα συστατικά είναι αποδεκτά. Γενικά, «φυσικό» σημαίνει ότι το σιτηρέσιο δεν περιέχει κοκκιδιοστατικό, αντιβιοτικά, ζωικές πρωτεΐνες ή ζωικά λίπη. Ορισμένοι παραγωγοί προσφέρουν ζωοτροφές που δεν περιέχουν προϊόντα σόγιας.

Ταΐζοντας κοτόπουλα

Κοτόπουλο που τρώει θρυμματισμένο

ΜΗ ΓΤΟ

Οι σπόροι ΓΤΟ τροποποιούνται γενετικά με άμεση εισαγωγή γονιδίου. Οι καλλιέργειες ΓΤΟ που έχουν εγκριθεί για ζωοτροφές στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν καλαμπόκι, σόγια, canola, μηδική, βαμβάκι και ζαχαρότευτλα. Τα συστατικά που δεν είναι ΓΤΟ ενδέχεται να μην τροποποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά ενδέχεται να καλλιεργηθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία με χημικά προϊόντα. Εάν η ετικέτα δεν προσδιορίζει μη ΓΤΟ, τότε είναι πιθανό οι εγκεκριμένες καλλιέργειες στη ζωοτροφή να είναι ΓΤΟ.

ΟΡΓΑΝΙΚΟΣ

Τα βιολογικά συστατικά πρέπει να καλλιεργούνται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με το Εθνικό Βιολογικό Πρόγραμμα. Δεν επιτρέπεται να καλλιεργούνται από σπόρους ΓΤΟ ή να υποβάλλονται σε επεξεργασία με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα ή φυτοφάρμακα. Τα βιολογικά σιτηρέσια δεν μπορούν να περιέχουν χημικά συντηρητικά, φάρμακα ή ζωικά υποπροϊόντα.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΟΡΥΚΤΑ & ΩΜΕΓΑ-3 ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ

Τα κοτόπουλα απαιτούν μικρές ποσότητες βιταμινών A, B, C, D, E και K, επομένως οι τροφές μπορεί να περιέχουν μερικές ή όλες αυτές. Το λινάρι, τα μέταλλα ή άλλα πρόσθετα μπορούν να συμπεριληφθούν σε σιτηρέσια ανώτερης ποιότητας για την αύξηση των επιπέδων ωμέγα-3 ή άλλων ευεργετικών συστατικών που υπάρχουν στα αυγά ή το κρέας που παράγεται.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές μάρκες και σκευάσματα ζωοτροφών για κοτόπουλο που διατίθενται στο εμπόριο. Όλα φέρουν ετικέτα που προσδιορίζει τα συστατικά και το ποσοστό των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών. Διαβάζοντας και κατανοώντας αυτές τις ετικέτες, οι κοτόπουλα μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τα σχήματα σίτισης για να επιτύχουν τους στόχους τους για το κρέας και τα αυγά που παράγονται από τα πουλιά τους.

Schreibe einen Kommentar