Διατηρήστε τα κοτέτσια αερισμένα – Ειδικά σε κρύο καιρό! –

2
Διατηρήστε τα κοτέτσια αερισμένα – Ειδικά σε κρύο καιρό!  –

Αερίστε το κοτέτσι σας (ειδικά τον χειμώνα) μέσω Better Hens and Gardens

Κάθε χρόνο, καθώς ο καιρός κρυώνει, ο άντρας μου αρχίζει να κλείνει τα παράθυρα του κοτέτσι. Εννοεί καλά, αλλά κάθε χρόνο εξηγώ γιατί είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται καλά το κοτέτσι αεριζόμενο, και γιατί είναι ακόμα πιο σημαντικό σε κρύο καιρό. Παρατηρήστε ότι τα παράθυρα του κοτέτσι στις φωτογραφίες είναι ορθάνοιχτα – μπροστά και πίσω.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης διατήρησης κοτόπουλου είναι η διασφάλιση ότι υπάρχει επαρκής αερισμός στο κοτέτσι. Η αποτυχία προγραμματισμού ή παροχής επαρκούς ροής αέρα είναι ένα συχνό λάθος που κάνουν οι κτηνοτρόφοι πουλερικών. Και, μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε άρρωστα πουλιά.

Τα κοτόπουλα δημιουργούν α παρτίδα υγρασίας, αμμωνίας και θερμότητας – επομένως είναι απολύτως σημαντικό να αερίζετε καλά για να αφαιρέσετε την περίσσεια από το κοτέτσι. Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα κοτόπουλα σας σε εσωτερικούς χώρους, τόσο πιο σημαντικό είναι να παρέχεται καλός αερισμός.

Οι αρχάριοι κτηνοτρόφοι συχνά πιστεύουν ότι τα κοτέτσια πρέπει να είναι αεροστεγή και μονωμένα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Η παροχή άφθονο αερισμού διατηρεί τα κοτόπουλα υγιή μειώνοντας τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις αμμωνίας, αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία, παρέχοντας αέρα πλούσιο σε οξυγόνο, μειώνοντας τους αερομεταφερόμενους οργανισμούς ασθενειών, αφαιρώντας την ερεθιστική σκόνη και μειώνοντας τη θερμότητα στο κοτέτσι.

κοτέτσι στο χιόνι

Χειμερινός εξαερισμός κοτέτσι

Γιατί τα κοτέτσι χρειάζονται αερισμό

1. ΕΞΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΑΒΟΥΣ ΑΤΜΟΥΣ ΑΜΜΩΝΙΑΣ

Μεγάλη ποσότητα αμμωνίας απελευθερώνεται στο κοτέτσι από τα περιττώματα του κοτόπουλου. Οι αναθυμιάσεις αμμωνίας μπορούν να προκαλέσουν στο κοπάδι σας τα πάντα, από ερεθισμένα μάτια και ιγμόρεια μέχρι αναπνευστική δυσχέρεια, γενική κακή υγεία ή ακόμα και θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις. Τοποθετώντας τον εξαερισμό ψηλά στο κοτέτσι σας, πολύ πάνω από το επίπεδο των κοτετσιών σας, διασφαλίζει ότι οι αναθυμιάσεις αμμωνίας που δημιουργούνται από την κοπριά κοτόπουλου στο κοτέτσι σας θα διαφύγουν και δεν θα παγιδευτούν μέσα.

Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε εάν ο εξαερισμός του κοτέτσι σας αφαιρεί επαρκώς τις αναθυμιάσεις αμμωνίας είναι να ελέγξετε για μυρωδιά αμμωνίας.

2. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΕΖΟ

Τα κοτόπουλα δεν ιδρώνουν, αλλά παράγουν τεράστια ποσότητα υδρατμών. Το δημιουργούν τόσο με την αναπνοή όσο και από τα περιττώματά τους, και όλοι αυτοί οι υδρατμοί προκαλούν υγρασία στα κοτέτσια. Η υψηλή υγρασία κάνει τα κοτόπουλα πιο ευαίσθητα σε αναπνευστικές ασθένειες και κρυοπαγήματα.

Ο καλός αερισμός αφαιρεί αυτή την υγρασία και την υγρασία από το κοτέτσι, μειώνει τα αναπνευστικά προβλήματα και τα κοτόπουλα μπορούν να αντέξουν εκπληκτικά χαμηλές θερμοκρασίες εάν ο αέρας του κοτέτσι είναι στεγνός. Τα κοτόπουλα είναι φυσικά ανθεκτικά στο κρύο, αλλά τα πόδια τους, οι χτένες και τα κοτόπουλα τους δεν προστατεύονται με φτερά και είναι ευαίσθητα σε κρυοπαγήματα.

Τα κρυοπαγήματα συμβαίνουν παρουσία θερμοκρασιών υπό παγετό και υγρασίας. Αυτή η υγρασία κατακάθεται στις ευάλωτες χτένες του κοτόπουλου, τις κερκίδες και τα δάχτυλα των ποδιών και είναι η τέλεια συνθήκη για να εμφανιστεί κρυοπαγήματα. Διατηρώντας το κοτέτσι στεγνό και καλά αεριζόμενο θα λύσετε το πρόβλημα του κρυοπαγήματος.

3. ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΟΞΥΓΟΝΟ

Τα κοτόπουλα εξαντλούν το οξυγόνο στο κοτέτσι γρήγορα επειδή έχουν τόσο υψηλό ρυθμό αναπνοής και παράγουν επίσης μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Προκειμένου να λάβουν το οξυγόνο που χρειάζονται για να επιβιώσουν, ο φορτισμένος με διοξείδιο του άνθρακα αέρας πρέπει συχνά να αντικαθίσταται από φρέσκο ​​αέρα πλούσιο σε οξυγόνο.

Εσωτερικός Μπροστινός Αερισμός Coop

Εσωτερικός Μπροστινός Αερισμός Coop

4. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΜΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Λόγω του υψηλού αναπνευστικού τους ρυθμού, τα κοτόπουλα είναι επίσης αρκετά ευαίσθητα σε αερομεταφερόμενες ασθένειες. Αν και δεν φαίνονται, οι αερομεταφερόμενοι οργανισμοί ασθενειών συσσωρεύονται γρήγορα σε στάσιμο αέρα μέσα σε ένα κοτέτσι και μπορούν να προκαλέσουν την ασθένεια ενός ολόκληρου κοπαδιού. Και πάλι, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι αερομεταφερόμενοι οργανισμοί ασθενειών μετακινώντας τους έξω από το κοτέτσι με καθαρό αέρα.

5. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ

Τα κοτόπουλα είναι γνωστά για την παραγωγή πολλής σκόνης και όλη αυτή η σκόνη στον περιορισμένο χώρο ενός κοτέτσι γεμίζει τον αέρα με σωματίδια σκόνης. Λόγω του υψηλού αναπνευστικού τους ρυθμού και των ευαίσθητων αναπνευστικών συστημάτων, όλα αυτά τα σωματίδια σκόνης πρέπει να αφαιρούνται τακτικά από το κοτέτσι για να διατηρηθεί το κοπάδι υγιές.

6. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ

Δεδομένου ότι τα κοτόπουλα δεν ιδρώνουν, απελευθερώνουν τη θερμότητά τους αναπνέοντας και προσθέτουν συνεχώς θερμότητα στο κοτέτσι. Τα κοτόπουλα είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να χειριστούν τον κρύο καιρό από τον ζεστό καιρό και τα καταφέρνουν καλύτερα σε θερμοκρασίες κάτω των 75°C°φά. Αρχίζουν πραγματικά να υποφέρουν σε θερμοκρασίες άνω των 90°F και μπορεί να πεθάνει, επομένως απαιτείται αερισμός για να διατηρείται το κοτέτσι δροσερό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού.

Εξαερισμός οπίσθιου τοίχου Coop

Εξαερισμοί οπίσθιου τοίχου Coop (πάνω από τις θέσεις)

Πότε πρέπει να αερίζονται τα κοτέτσια

Η ποσότητα και η θέση αερισμού που απαιτείται σε ένα κοτέτσι ποικίλλει ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια κάθε εποχής. Όμως, τα κοτόπουλα παράγουν υδρατμούς, αμμωνία, διοξείδιο του άνθρακα και θερμαίνουν συνεχώς. ενώ η σκόνη και οι αερομεταφερόμενοι οργανισμοί ασθενειών συσσωρεύονται πάντα, έτσι τα κοτέτσια πρέπει να αερίζονται όλες τις στιγμές. Μερικοί πιστεύουν ότι τα κοτέτσια πρέπει να κλείνουν κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού για να κρατήσουν τα πουλιά ζεστά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Χρειάζονται αερισμό όλο το χρόνο.

Αλλά ο εξαερισμός είναι διαφορετικός από ένα βύθισμα. Ένα ρεύμα είναι αέρας που φυσά απευθείας πάνω στα κοτόπουλα ενώ ξεκουράζονται και θα πρέπει να αποφεύγεται. Ο εξαερισμός είναι η ροή αέρα που ανεβαίνει φυσικά από μια χαμηλότερη θέση σε ένα άνοιγμα ή κορυφογραμμή εξαγωγής. Ο εξαερισμός θα παρασύρει φυσικά τη θερμότητα και τις βλαβερές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στα κοτόπουλα σας.

Σε κρύο καιρό, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός δεν προκαλεί ρεύματα. Ο εξαερισμός κρύου καιρού πρέπει να είναι ψηλά και να προστατεύεται από τη βροχή ή το χιόνι με προεξοχές οροφής. Δεν θέλετε ένα κρύο ρεύμα να κυλάει στο κοτέτσι(ες) σας τη νύχτα. Σε ζεστό καιρό, οι αεραγωγοί που παρέχουν αεράκι είναι καλοί, επομένως είναι επιθυμητά ανοίγματα χαμηλότερα στο κοτέτσι.

Καλά αεριζόμενο μικρό κοτέτσι

Καλά αεριζόμενο μικρό κοτέτσι

Πόσο να αερίζεται

Ο γενικός κανόνας είναι να έχετε το 1/5 των τοίχων του κοτέτσι σας να είναι παράθυρα ή αεραγωγοί. Τα κάτω παράθυρα μπορούν να μείνουν ανοιχτά το καλοκαίρι και στη συνέχεια να κλείσουν τους πιο κρύους μήνες, αφήνοντας ανοιχτούς μόνο τους αεραγωγούς ψηλά. Εάν το κλίμα είναι πολύ υγρό ή το κοτέτσι είναι γεμάτο, τότε θα χρειαστεί περισσότερος από τη συνιστώμενη ποσότητα αερισμού.

Ένας ανεμιστήρας μπορεί να είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα σε θερμότερα κλίματα, για να παρέχει επαρκή ροή φρέσκου αέρα. Ένας ανεμιστήρας που μπορεί να παρέχει 5 κυβικά πόδια ανά λεπτό, ανά κοτόπουλο στο κοτέτσι θα παρέχει συνήθως επαρκή αερισμό.

Υπάρχουν πολλά κατασκευασμένα κοτέτσια διαθέσιμα προς αγορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαθέτουν επαρκή αερισμό. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ανοίγματα για τις συνθήκες σας.

Όταν προσθέτετε ανοίγματα εξαερισμού, φροντίστε να τα καλύπτετε επαρκώς με ύφασμα υλικού (προϊόν με συγκολλημένο σύρμα). Αυτό θα εμποδίσει τα αρπακτικά να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω τυχόν ανοιγμάτων στο κοτέτσι. Κυκλοφορεί σε ποικιλίες τέταρτης ίντσας και μισής ίντσας που είναι επαρκείς για την προστασία από τρωκτικά και μεγαλύτερα αρπακτικά.

Will – Barred Rock Rooster In Snow

Προφανώς, η ποσότητα και η θέση του αερισμού που απαιτείται αλλάζει καθώς αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε πολλές επιλογές εξαερισμού που μπορούν να ανοίγουν ή να κλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες. Εξετάστε προσεκτικά τις απαιτήσεις εξαερισμού του κοτέτσι και σχεδιάστε περισσότερα, όχι λιγότερα. Και, μην κλείνετε όλο τον εξαερισμό το χειμώνα – τα κοτόπουλα τον χρειάζονται και τότε! Δείτε άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού κοτέτσι 10 σημαντικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού κοτέτσι.

Schreibe einen Kommentar