Απαλλαγείτε από το στάσιμο νερό

2

Μπορεί να το έχετε δει στο δικό σας γκαζόν. Μετά από μια καταιγίδα, βρίσκετε λιμνάζουσες λακκούβες στο γρασίδι σας. Μπορεί να μην σας φαίνεται μεγάλο θέμα, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα από γυμνά σημεία έως ζημιά στα θεμέλια του σπιτιού σας.

Οι λακκούβες με στάσιμο νερό δεν είναι κάτι που θέλετε να επιμείνετε στο γρασίδι σας. Εάν δεν μπορείτε να στραγγίσετε σωστά το χώμα, το νερό μπορεί να συγκεντρωθεί κοντά στα θεμέλια του σπιτιού σας και μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού σας όπου το θεμέλιο ενώνεται με τον εξωτερικό τοίχο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ζημιά σε δάπεδα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και άλλα δαπανηρά αντικείμενα.

Η δαπάνη για επισκευές στο σπίτι για να μην πει τίποτα για τον καθαρισμό και την αντικατάσταση πολύτιμων αντικειμένων μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική όχι μόνο οικονομική, αλλά και συναισθηματική.

Εάν είστε τυχεροί και δεν υπάρχει ζημιά στο σπίτι σας, τότε μπορεί να υπάρξει ζημιά στο γρασίδι και τα δέντρα σας. Οι όρθιες λακκούβες περιέχουν συχνά υπολείμματα, χημικές ουσίες και άλλα είδη απορριμμάτων που μπορούν να εναποτεθούν στο γρασίδι και το χώμα σας. Το μολυσμένο νερό μπορεί να σκοτώσει γρασίδι και φυτά. Μύκητες, μούχλες και βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν και μπορούν να προκαλέσουν μυριάδες ασθένειες των δέντρων καθώς και να καταστρέψουν το γρασίδι. Το νερό από τις λακκούβες μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το ριζικό σύστημα των δέντρων καθιστώντας τα πολύ ασταθή και προκαλώντας τα να κλίνουν ή ακόμα και να πέφτουν.

Εάν οι λακκούβες εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορούν να γίνουν πισίνες αναπαραγωγής για κουνούπια. Οι οργανισμοί που ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες μπορεί να κάνουν το γρασίδι να γλιστράει

Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα αποχέτευσης που επιτρέπει στο νερό να τρέξει σε ένα κοινοτικό αποχετευτικό σύστημα ή να δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία το έδαφος το απορροφά.

Μερικοί που έχουν βιώσει το πρόβλημα φυτεύουν φύλλωμα και δέντρα που ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες. Ελπίζουν ότι η βλάστηση θα στεγνώσει την περιοχή. Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί επειδή τα φυτά και τα δέντρα δεν μπορούν να επιβιώσουν σε έδαφος που είναι πολύ υγρό για οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Το ριζικό σύστημα των φυτών χρειάζεται να αναπνέει, αλλά το νερό το πνίγει.

Άλλοι προσπαθούν να γεμίσουν την κοιλότητα όπου συγκεντρώνεται το νερό με φυτικό χώμα. Αυτό μπορεί να λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες, αλλά πολλοί που το έχουν δοκιμάσει έχουν διαπιστώσει ότι το νερό μετατοπίζεται σε άλλη τοποθεσία λίγα μέτρα μακριά.

Πώς να αποστραγγίσετε το στάσιμο νερό από ένα επικλινές γκαζόν

Για να διορθώσετε την κατάσταση, πρέπει να δημιουργήσετε έναν τρόπο για να στραγγίζει το νερό. Εάν τυχαίνει να ζείτε σε ακίνητο που έχει κλίση ή είστε αρκετά τυχεροί να έχετε αποχέτευση ομβρίων υδάτων κοντά, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι σχετικά απλό να ξεπεραστεί. Ορισμένες υποδιαιρέσεις σε όλη τη χώρα έχουν εξοπλίσει αυλές σπιτιών με λεκάνες συλλογής όμβριων υδάτων. Θα μπορούσατε να αναπτύξετε ένα σύστημα απομάκρυνσης νερού που εκμεταλλεύεται τη λεκάνη, εάν έχετε ένα κοντά ή στην ιδιοκτησία σας.

Πριν επιχειρήσετε να δημιουργήσετε μια διόρθωση, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς αξιωματούχους για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εκτελέσετε το σχέδιό σας.

Αφού έχετε άδεια να εκτελέσετε το σχέδιό σας, επισκεφτείτε το τοπικό κέντρο προμήθειας κτιρίων και αποκτήστε μερικούς εύκαμπτους διάτρητους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης 4 ιντσών. Προσπαθήστε να αγοράσετε τον τύπο που διατίθεται σε ρολά 100 ποδιών. Αυτοί οι σωλήνες διαθέτουν μικρές τρύπες που επιτρέπουν στο νερό να εισέλθει και στη συνέχεια να ρέει μακριά. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα επίπεδο γραμμής, μια συσκευή που υποδεικνύει μια κλίση στο ακίνητό σας και έχει σχεδιαστεί για να προσαρτά μια συμβολοσειρά που ορίζει τον βαθμό της κλίσης. Επιπλέον, αγοράστε κορδόνι και μερικές πλυμένες πέτρες.

Αφού έχετε τους σωλήνες και άλλα αντικείμενα, σκάψτε μια τάφρο ξεκινώντας από το κέντρο της χαμηλής περιοχής στην οποία συγκεντρώνεται το νερό και καταλήγοντας σε μια τοποθεσία όπου σκοπεύετε να το στραγγίσετε. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο γραμμής για να προσδιορίσετε ότι υπάρχει κατωφέρεια της ιδιοκτησίας σας και, στη συνέχεια, ορίστε τη συμβολοσειρά που υποδεικνύει την κλίση. Τοποθετήστε το κορδόνι έτσι ώστε να είναι επίπεδο και, στη συνέχεια, μετρήστε από το κορδόνι μέχρι το κάτω μέρος της τάφρου για να βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή κλίση. Θα πρέπει να υπάρχει κλίση 6 ιντσών για κάθε 100 πόδια σωλήνα.

Το στάσιμο νερό στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σπίτι σας.  Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να βλάψει τα δέντρα και τα φυτά καθώς και το γκαζόν σας.  (Ευγενική προσφορά: Oddharmonic στο flickr.com)
Το στάσιμο νερό στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σπίτι σας. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να βλάψει τα δέντρα και τα φυτά καθώς και το γκαζόν σας.
(Ευγενική προσφορά: Oddharmonic στο flickr.com)

Η κλίση είναι απαραίτητη ώστε το νερό να ρέει προς τα κάτω μέσω της βαρύτητας στην περιοχή όπου σκοπεύετε να στραγγίσετε. Το υψηλότερο σημείο της πλαγιάς πρέπει να είναι εκεί που βρίσκεται το στάσιμο νερό. Σκάψτε την τάφρο αρκετά βαθιά ώστε οι σωλήνες να καλυφθούν με χώμα. Σκάψτε την τάφρο και στη συνέχεια τοποθετήστε τους σωλήνες σε αυτήν.

Τοποθετήστε το φίλτρο στο άκρο του σωλήνα που βρίσκεται στο υψηλότερο άκρο για να αποτρέψετε την είσοδο χώματος. Καλύψτε τους σωλήνες με πλυμένη πέτρα και στη συνέχεια γεμίστε την τάφρο με χώμα. Η πέτρα δημιουργεί ένα κανάλι που κατευθύνει το νερό στον σωλήνα. Αφήστε τον τελευταίο σωλήνα στο τέλος της γραμμής ανοιχτό για να στραγγίξει το νερό.

Εάν δεν υπάρχει πουθενά πάνω ή κοντά σας το ακίνητο στο οποίο μπορείτε να στραγγίσετε το νερό, τότε υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Για να προσδιορίσετε ποιες επιλογές μπορεί να είναι διαθέσιμες σε εσάς, πρέπει να καταλάβετε τι προκαλεί τις λακκούβες.

Τι προκαλεί το στάσιμο νερό

Ο τύπος του εδάφους που έχετε μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το στάσιμο νερό δεν αποστραγγίζεται σωστά. Ακόμα κι αν έχετε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, η βροχή μπορεί να πέφτει τόσο έντονη που δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να μουλιάσει το νερό. Το αποτέλεσμα είναι ότι ρέει κατά μήκος της κορυφής του εδάφους και στη συνέχεια κατακάθεται σε μια κοιλότητα.

Στην περίπτωση του εδάφους που στραγγίζει καλά, το νερό θα μουλιάσει τελικά. Ωστόσο, εάν το χώμα σας περιέχει πολύ άργιλο, τότε το νερό δεν θα στραγγίσει. Στη συνέχεια, το έδαφος συμπυκνώνεται επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Κατασκευάστε μια γαλλική αποχέτευση

Σε τέτοιες συνθήκες, μια γαλλική αποχέτευση θα μπορούσε να είναι η λύση. Μεταφέρει το νερό μακριά από τις κοιλότητες και επιτρέπει στο νερό να διαρρεύσει μέσω του εδάφους σε μεγαλύτερη απόσταση όπου το έδαφος δεν είναι τόσο συμπιεσμένο.

Υπάρχει ένα άρθρο εδώ στο Lawneq που προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια γαλλική αποχέτευση και εξηγεί πώς να την κατασκευάσετε. Εν συντομία, ένα γαλλικό σύστημα αποστράγγισης απαιτεί το σκάψιμο πολλών μικρών τάφρων που ξεκινούν από τη λακκούβα και απλώνονται σε μέρη του χλοοτάπητα όπου θα στραγγίζει το νερό. Βεβαιωθείτε ότι οι τάφροι για τη γαλλική αποχέτευση έχουν κλίση έτσι ώστε το νερό να ρέει μακριά από την κοιλότητα.

(Πηγές: lmchosuton.com, sprinkledrainage.comκαι freeplants.com)

Schreibe einen Kommentar